EXCLUSIV Cum monitorizau nemtii radiourile straine in timpul timpul celui de al doilea razboi mondial. AMINTIRILE UNEI ANGAJATE

EXCLUSIV Cum monitorizau nemtii radiourile straine in timpul timpul celui de al doilea razboi mondial. AMINTIRILE UNEI ANGAJATE

In Arhiva de istorie orala a postului public Radio Romania se pastreaza amintirile Mariettei Albert care in timpul celui de al doilea razboi mondial a lucrat la serviciul de monitorizare al radioului german. Apoi materialele plecau la Ministerul de Externe [la] Ribbentropp si la Ministerul de Propaganda [la] Goebbels.

acum 78 luni (23 May 2016)

In Arhiva de istorie orala a postului public Radio Romania se pastreaza amintirile Mariettei Albert care in timpul celui de al doilea razboi mondial a lucrat la serviciul de monitorizare al radioului german.

Iata ce povestea aceasta intr-un interviu realizat de Octavian Silivestru in 1998:

"In timpul razboiului am fost angajata la Berlin, la Ministerul de Externe German - sectia radio. Am lucrat doi ani: 1940 si 1941…pana la sfarsitul lunii septembrie ’41. Deoarece receptia posturilor de radio este intotdeuna mai buna langa un lac, sectia noastra radiofonica a fost langa lacului Wan Zee din apropierea Berlinului.. La parter era administratia si biroul redactorului german unde duceam materialele receptionate de noi. Tot la parter era un restaurant unde puteam manca. La etaj erau multe camere unde eau monitorii. Si in fiecare camera era un aparat mare de radio, marca Blaupunkt. Eu am fost in camaruta de limba romana. Acolo eu ascultam posturi de radio care emiteau in limba romana. Eu am avut noroc ca am cunoscut stenografia romana si deci am stenografiat ce ascultam. Apoi materialele plecau la Ministerul de Externe [la] Ribbentropp si la Ministerul de Propaganda [la] Goebbels. La sectia romana eram doua persoane: eu si prietena mea Edith Rosescu carea a ramas la Berlin pana la sfarsitul razboiului. Alaturi de noi mai era trei soldati de la Armata germana - Wermacht…. unul era din Bucuresti, altul era din Banat, altul era din Transilvania. Citeste si:

+ENIGMELE MORTII lui Dan Condrea si posibile raspunsuri. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro