EXCLUSIV Cum l-a ajutat Emil Boc pe medicul Mihai Lucan sa castige 1 milion de euro din inchirierea clinicii private

EXCLUSIV Cum l-a ajutat Emil Boc pe medicul Mihai Lucan sa castige 1 milion de euro din inchirierea clinicii private

Primarul Clujului, Emil Boc, urmeaza sa fie audiat la DIICOT in legatura cu relatia pe care a avut-o cu medicul urolog Mihai Lucan, anchetat pentru ca ar fi produs pagube de circa 1 milion de euro Institutului de Urologie si Transplant Renal din Cluj. Obligatia anuala fata de Primarie, achitata cu 5 zile de chirie de la Hiperdia De ce spunem ca fara modificarea girata de Emil Boc, acest contract de inchiriere in valoare de 1 milion de euro nu s-ar fi putut incheia? E greu de crezut ca deliberativul orasului ar aproba un astfel de contract de inchiriere prin care Lukmed, care a obtinut cu 70.000 de euro terenul de 1.000 de metri pentru realizarea clinicii, castiga intr-un singur an 109.200 de euro doar din inchirierea unei parti a imobilului Practic, contractul de asociere cu municipalitatea prevede ca Lukmed plateste in fiecare an 1.500 de euro catre Primarie, timp de 45 de ani, iar dupa aceasta perioada nu se mai plateste nimic pana cand va exista cladirea. La inceputul anului 2015, Emil Boc a avut prima interventie medicala la Institutul de Urologie condus de Lucan, iar pe 5 decembrie 2015 a venit prima solicitare a medicului privind modificarea contractului cu Primaria: "Luand in considerare amploarea investitiei financiare si profesionale care vor concretiza acest obiectiv ca unul dintre cele mai importante de acest fel din tara (...) va rugam domnule primar, sa modificati hotararea initiala, dar durata asocierii sa fie nu pe 45 de ani, ci pe durata de existenta a constructiei".

acum 21 luni (7 Jan 2018)

Primarul Clujului, Emil Boc, urmeaza sa fie audiat la DIICOT in legatura cu relatia pe care a avut-o cu medicul urolog Mihai Lucan, anchetat pentru ca ar fi produs pagube de circa 1 milion de euro Institutului de Urologie si Transplant Renal din Cluj. Exista o succesiune de hotarari de consiliu local din care se poate observa cum se faciliteaza din ce in ce mai mult acest business", sustine deputatul Emanuel Ungureanu (USR), cel care l-a denuntat la DIICOT pe medicul Lucan. Ungureanu se refera la contractul de asociere in participatiune semnat de Primaria Cluj-Napoca si Mihai Lucan in 2004, in urma caruia medicul a primit in folosinta un teren de 1.000 de metri patrati in centrul orasului pentru a construi o clinica privata de urologie. Lucan a platit atunci primariei 70.000 de euro pentru o suprafata care astazi ar valora circa 1 milion de euro. Replica lui Boc In replica, Emil Boc a precizat: "Contractul de concesiune pentru realizarea clinicii LukMed, care stabilea pretul si suprafata de teren, a fost aprobat de catre Consiliul Local Cluj-Napoca inainte ca eu sa fiu primar".

Actualul edil a mai precizat pentru Mediafax: "In timpul mandatului meu, Consiliul Local a detaliat, prin Hotarari de Consiliu, precizarile din contractul de concesiune stabilite inainte ca eu sa fiu primar". Boc mai spune ca n-a fost tratat preferential de medicul clujean si ca a platit interventiile necesare tratarii litiazei renale la Clinica Lukmed. Pe de alta parte, in mandatele de primar ale lui Emil Boc au fost emise cinci hotarari de consiliu local in legatura cu Lukmed, dintre care doua extrem de favorabile afacerii lui Mihai Lucan. De asemenea, Boc a semnat 4 acte aditionale care au modificat contractul initial de asociere si o autorizatie de construire care i-a dat dreptul lui Lucan sa adauge doua etaje la clinica. Contractul incheiat in 2004 prevedea la punctul 7.2.6 "SC Lukmed se obliga sa nu se asocieze cu alti agenti economici in scopul exploatarii amplasamentului care fa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro