EXCLUSIV Cum erau pusi politistii de la Rutiera sa rezolve problemele personale ale sefului Politiei Barlad

EXCLUSIV Cum erau pusi politistii de la Rutiera sa rezolve problemele personale ale sefului Politiei Barlad

Comisarul- sef Vasile Chelaru este acuzat de savarsirea a trei infractiuni, respectiv sapte acte materiale: una de abuz in serviciu, cinci infractiuni de instigare la delapidare si o infractiune de instigare la fals intelectual. " Vasile Chelaru isi foloseste atributiile conferite de lege nu pentru a pastra si restabili ordinea de drept sau de a veghea la respectarea si aplicarea legii in institutiile publice, ci pentru a obtine diverse avantaje in interes personal conferite tocmai de functia sa sau pentru a sprijini activitatea infractionala a unor persoane cu care se afla in relatii apropiate", referat Parchetul de pe langa Judecatoria Barlad Astfel, Vasile Chelaru obisnuia sa foloseasca in interes personal autoturismele din dotarea Politiei Municipiului Barlad, dar si sa scoata politisti din dispozitiv, pentru a-si rezolva problemele.

acum 65 luni (6 Sep 2016)

Comisarul- sef Vasile Chelaru este acuzat de savarsirea a trei infractiuni, respectiv sapte acte materiale: una de abuz in serviciu, cinci infractiuni de instigare la delapidare si o infractiune de instigare la fals intelectual.

Cazul de la Politia Barlad seamana izbitor cu cel la la Politia Rutiera Vaslui, unde de asemenea, sefului Biroului Rutier, dar si celorlalti politisti inculpati li s-au retinut, la prima vedere, fapte marunte, dar despre care anchetatorii afirma ca au devenit de-a lungul anilor o adevarata cutuma, ca oamenii desemnati sa apere legea sa o incalce cu buna stiinta, pretandu-se la "mici gainarii" pentru a-si rezolva interesele personale.

Interventie pentru un violator

Principala acuzatie retinuta in sarcina lui Chelaru, cea de abuz in serviciu, vizeaza interventia pe care seful politiei barladene a facut-o pe langa ofiterul care instrumenta un dosar in care un barbat, cunoscut cu antecedente penale pentru infractiuni sexuale, era cercetat pentru un viol comis in mai 2014. De precizat faptul ca, anterior, procurorul de caz fusese informat de catre ofiterul de caz cu privire la o eventuala interventie a sefului de politie in favoarea inculpatului Butnaru Cristian", se arata in referatul Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad.

"In aceasta situatie, era evident ca singura modalitate prin care acest inscris sa intareasca prezumtia de nevinovatie a inculpatului Butnaru Cristian era ca Seful Politiei municipiului Barlad - prieten cu inculpatii din cauza - sa profite de faptul ca este superioruL ofiterului de caz si sa il indrume sau chiar sa ii dispuna emiterea acelei adrese pentru a-l putea ajuta in acest mod pe inculpatul Butnaru Cristian", se mai arata in referatul procurorilor.

Politistii din Barlad, la dispozitia sefului

Avand indicii ca seful Politiei Barlad incearca sa intervina pentru suspectul de viol,care ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro