EXCLUSIV Consilierul personal al lui Andrei Chiliman a recunoscut spaga la DNA: "Am primit suma de 510.000 de euro. Regret savarsirea faptei"

EXCLUSIV Consilierul personal al lui Andrei Chiliman a recunoscut spaga la DNA:

Emanoil Bocean a fost acuzat ca a primit, de la mai multi oameni de afaceri, suma de 2.256.000 lei pentru a-i ajuta sa obtina contracte de lucrari publice de la Primaria Sectorului 1 si Politia Locala a Sectorului 1. "Inculpatul a subordonat intereselor personale folosirea banilor din fondurile publice, folosindu-si influenta conferita de functia detinuta pentru a favoriza diverse firme, pe ai caror repezentanti i-a constrans sa-i remita foloase necuvenite, sub forma unor sume de bani, pentru mentinerea contractelor, pe o perioada de mai multi ani, desi serviciile de care ar fi trebuit sa beneficieze cetatenii - demolare a garajelor amplasate ilegal pe raza teritoriala a sectorului 1, lucrari de indepartare graffiti de pe suprafetele multiple apartinand sectorului 1, lucrari de demontare a constructiilor metalice amplasate ilegal pe raza teritoriala a sectorului 1, livrarea de produse de curatenie, nu s-au prestat niciodata, imprejurare rezultata si din declaratiile martorilor audiati in cauza", arata procurorii DNA.

acum 97 luni (24 Jun 2016)

Emanoil Bocean a fost acuzat ca a primit, de la mai multi oameni de afaceri, suma de 2.256.000 lei pentru a-i ajuta sa obtina contracte de lucrari publice de la Primaria Sectorului 1 si Politia Locala a Sectorului 1. Contractele respective aveau ca obiect ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar, lucrari de curatenie a imobilelor apartinand Politiei Sector 1 Bucuresti, demolarea garajelor amplasate ilegal, lucrari de indepartare graffiti, lucrari de demontare a constructiilor metalice amplasate ilegal, livrarea de produse de curatenie. El a spus ca Bocean era una dintre persoanele esentiale in angrenajul creat de Vlad Moisescu, la nivelul Primariei sectorului 1 Bucuresti, fiind unul dintre angajatii de incredere, care foloseste resursele institutiei pe care o coordoneaza, pentru a asigura "Gruparii Moisescu" servicii de monitorizare si filaj la solicitarea acestuia.

La perchezitia efectuata la Bocean, la data de 31mai 2016, procurorii DNA au gasit rapoarte de filaj (depuse la dosarul cauzei), "fapt ce denota gradul de pericol social al inculpatului, care a folosit resursele institutiei publice pe care o coordona, in interes personal". "Recunosc in totalitate infractiunea de trafic de influenta pentru care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale in cauza.Astfel, in calitatea mea de consilier al primarului Sectorului 1 Bucuresti pe linia de ordine publica, in perioada anilor 2009 - 2014, in mod repetat, am colaborat cu administratorii societatilor comerciale pe care le-am impus la Biroul Licitatii din cadrul Politiei Locale a Sectorului 1 Bucuresti si i-am avantajat in atribuirea contractelor avand ca obiect ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar pe raza Sectorului 1, prestare servicii curatenie in cladirile Politiei Locale a Sectorului 1 Bucuresti, achizitionare produse curatenie, demolare constructii ilegale pe teritoriul Sectorului 1 Bucuresti, indepartare graffiti", a declarat Bocean. "Persoanele mention... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro