EXCLUSIV Cine este omul care i-a scos pe turci din salvari si le-a dat jos fesul de pe cap

EXCLUSIV Cine este omul care i-a scos pe turci din salvari si le-a dat jos fesul de pe cap

La prima parte a Razboaielor Balcanice, Kemal nu a putut lua parte, fiind inca in Libia, in schimb in 1913 s-a intors la Constantinopol si a fost numit comandantul apararii otomane in zona Gallipoli pe coasta Traciei.

acum 50 luni (16 Jul 2016)

Pe 17 noiembrie 1922, ultimul sultan al Turciei fugea din tara pe care a condus-o despotic. Locul sau l-a luat Mustafa Kemal Ataturk, un general "open-mind", care a interzis portul fesului, a alfabetizat, aproape fortat populatia, a dat drept de vot femeilor, a interzis Sharia si a pus bazele actualei Turcii moderne. Ataturk, in limba turca, inseamna "Tatal turcilor"

Mustafa Kemal Ataturk s-a nascut in 1881,] la Salonic, pe atunci parte a Imperiului Otoman, astazi in Grecia si a murit pe 10 noiembrie 1938, la Istanbul. Mustafa a studiat la academia militara din Monastir, azi Bitola, absolvind ca locotenent in 1904 si apoi a fost trimis in Damasc. Uterior, s-a alaturat Comitetului pentru Uniune si Progres, grupare devenita celebra sub numele de "Junii Turci". Junii Turci au preluat puterea de la sultanul Abdul Hamid al II-lea in 1908, iar Kemal a devenit o figura militara importanta. In 1911 a plecat in Libia pentru a lua parte la apararea impotriva invaziei italiene. La prima parte a Razboaielor Balcanice, Kemal nu a putut lua parte, fiind inca in Libia, in schimb in 1913 s-a intors la Constantinopol si a fost numit comandantul apararii otomane in zona Gallipoli pe coasta Traciei. Citeste si:

+Tara uitata de lume condusa de un DICTATOR sadic care isi UCIDE dusmanii prin ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro