EXCLUSIV Case de la Stat pentru magistrati la preturi de nimic, in conditii dubioase. Apartament cumparat cu 4.500 de dolari, in rate pe 10 ani

EXCLUSIV Case de la Stat pentru magistrati la preturi de nimic, in conditii dubioase. Apartament cumparat cu 4.500 de dolari, in rate pe 10 ani

Clanurile de rromi din Timisoara au pus mana in ultimii 20 de ani pe zeci de imobile din centrul Timisoarei, actionand de multe ori prin teroare si ilegalitati. Pentru apartamentul situat pe strada Mures, cu trei camere si o suprafata de 62 de metri patrati, a fost stabilit un pret de aproximativ 83 de milioane de lei vechi, echivalentul a 4.500 de dolari, la cursul de la data incheierii contractului. Intelegerea prevedea achitarea unui avans de 24 de milioane, iar diferenta platita pe o perioada de 10 ani cu o rata lunara de 942.500 de mii de lei (94 de lei noi), din care 483.000 de lei rata si 459.000 de lei dobanda. Potrivit contractului de vanzare-cumparare, Bac a cumparat locuinta de patru camere si dependinte la un pret de aproximativ 85 de milioane de lei vechi (8.500 de lei noi), cu un avans de 24,5 milioane lei vechi si o rata lunara de 962 de de mii de lei vechi (96 de lei noi) din care 493.833 de lei vechi rata si 469.142 lei dobanda.

acum 69 luni (8 Sep 2014)

Clanurile de rromi din Timisoara au pus mana in ultimii 20 de ani pe zeci de imobile din centrul Timisoarei, actionand de multe ori prin teroare si ilegalitati. Autoritatile Statului nu au fost in stare sa stopeze fenomenul, iar una din explicatii sta in faptul ca printre cei care au cumparat apartamente la preturi de nimic, pe baza Legii 112, in conditii dubioase, sunt si judecatori, procuori sau fosti sefi din Politie.

Totul a inceput in 1995, cand a fost aprobata legea 112, care permitea vanzarea locuintelor nationalizate de comunisti si aflate in proprietatea Statului catre chiriasii care le ocupau. Legea prevede clar ca apartamentele pot fi vandute "numai chiriasilor care, avand un contract de inchiriere valabil incheiat, ocupau apartamentele la data intrarii in vigoare a legii". Cu toate acestea, Primaria Timisoara a vandut apartamente si persoanelor care au incheiat contracte de inchiriere mult dupa intrarea in vigoare a legii.

Surse din Primaria Timisoara au declarat ca printre beneficiarii vanzarilor de apartamnte pe Legea 112 sunt fostul sef al Politiei Timis, Sandel Palade, fostul sef al DNA Timisoara, Vasile Speriusi, fostul sef de la SIPI ("Doi si un sfert") Timis, Dorel Andras sau seful Parchetului Militar din Timisoara, Radu Ilina. Conditiile in care acestia au cumparat sunt verificate acum de Corpul de Control al Guvernului.

Procurorii-sefi printre beneficiari

Doua contracte de vanzare a unor locuinte pe Legea 112 arata ca printre beneficiarii unor locuinte ieftine in conditii suspecte sunt actualul prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, Vasile Bac, si seful DNA Timisoara, Tamas Shiffbeck. Pentru apartamentul situat pe strada Mures, cu trei camere si o suprafata de 62 de metri patrati, a fost stabilit un pret de aproximativ 83 de milioane de lei vechi, echivalentul a 4.500 de dolari, la cursul de la data incheierii contractului.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro