EXCLUSIV Candidatii fug iar de concursul pentru ocuparea posturilor din inspectoratele scolare

EXCLUSIV Candidatii fug iar de concursul pentru ocuparea posturilor din inspectoratele scolare

Contactat de "Adevarul", secretarul de stat din preuniversitar, Vasile Salaru, presedintele Comisiei de organizare a concursului pentru posturile din Inspectoratele scolare, a explicat ca unii s-au retras prin cerere scrisa chiar inainte de concurs, in timp ce altii s-au retras in timpul concursului, care consta in trei probe, fiindca nu au obtinut punctajul minim de 35 de puncte la una din probe si au inteles ca nu mai are rost sa mearga mai departe si cu celelate probe, fiindca au picat deja.

acum 57 luni (5 May 2015)

In perioada aceasta si pana pe 19 mai, Ministerul Educatiei organizeaza concursul pentru ocuparea posturilor de inspectori scolari adjuncti si de sefi ai caselor corpului didactic. Spre exemplu, marti s-a organizat concursul in judetele Arad si Giurgiu, numai ca la Arad nu s-au ocupat locurile deoarece candidatii s-au retras pe ultima suta de metri, potrivit datelor comunicate de catre Ministerul Educatiei, la solicitarea ziarului "Adevarul". Cu o zi inainte, pe 27 aprilie, de la concursul pentru posturile de inspectori generali-adjuncti s-au retras candidatii din Alba si din Caras-Severin, iar pe 23 aprilie, acelasi lucru s-a intamplat in Mehedinti.

Contactat de "Adevarul", secretarul de stat din preuniversitar, Vasile Salaru, presedintele Comisiei de organizare a concursului pentru posturile din Inspectoratele scolare, a explicat ca unii s-au retras prin cerere scrisa chiar inainte de concurs, in timp ce altii s-au retras in timpul concursului, care consta in trei probe, fiindca nu au obtinut punctajul minim de 35 de puncte la una din probe si au inteles ca nu mai are rost sa mearga mai departe si cu celelate probe, fiindca au picat deja. Concursul s-a desfasurat in conditii de transparenta deplina, spre exemplu, la proba scrisa, le-am oferit posibilitatea sa-si reevalueze lucrarea de fata cu comisia de evaluare, dupa ce au primit nota", a explicat Salaru.

Intrebat de ce nu s-au organizat in ultimii opt ani concursuri pentru ocuparea posturilor in inspectoratele scolare din tara, Salaru a spus ca lucrul acesta s-a intamplat "din dorinta clara de politizare a invatamantului", avand in vedere ca atunci cand nu se ocupa posturile prin concurs, se ocupa prin pixul ministrului Educatiei.

Candidatii au "boicotat" si concursul pentru posturile de inspectori scolari generali

In luna martie a avut loc aceeasi poveste, concursurile de ocupare a functiilor de inspectori genera... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro