EXCLUSIV Cand si cum primesti pensia

EXCLUSIV Cand si cum primesti pensia

El are dreptul sa aleaga modul in care ii va primi Data de la care primiti pensia depinde si de tipul de pensie, dar si de data la care ati depus cererea de pensionare.

acum 81 luni (14 Jul 2016)

Cererea pentru pensionare era solutionata in 30 de zile de la depunerea ei. El are dreptul sa aleaga modul in care ii va primi

Data de la care primiti pensia depinde si de tipul de pensie, dar si de data la care ati depus cererea de pensionare. Articolul 104 din Legea 263/2010, arata, la art.2, ca "pensiile se stabilesc prin decizie a casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale, dupa caz, emisa in conditiile prevazute de prezenta lege, si se acorda de la data inregistrarii cererii". Pentru ca cele 42 de Case teritoriale de pensii au termen 45 de zile pentru emiterea deciziei de pensionare. Desi acesta este momentul in care trebuie sa inceapa plata efectiva, pana la primirea banilor pot trece si luni de zile. Important este ca pensia o veti primi retroactiv incepand cu data la care ati depus cererea de pensionare, adica nu pierdeti banii, chiar daca aceasta vine cu intarziere.

+ESCROCHERIA care a LASAT zeci de oameni fara bani. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro