EXCLUSIV Atitudinea sfidatoare si batjocura parintilor au dus la rearestarea celor 7 violatori din Vaslui. Judecatorii: "E irelevanta calitatea morala a victimei"

EXCLUSIV Atitudinea sfidatoare si batjocura parintilor au dus la rearestarea celor 7 violatori din Vaslui. Judecatorii:

Silviu Burada, Silviu Avadanei, Paul Burlacu, Petrica Bolboceanu, Bogdan Boicu, Alin Rotaru si Ioan Surleac sunt cei sapte tineri care au fost gasiti vinovati de savarsirea infractiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal si de viol in forma agravanta. Motiv pentru care cuantumul daunelor morale a fost stabilit de judecatori la 50.000 de lei "In cauza de fata, persoana vatamata a fost supusa unor suferinte fizice, prin intretinerea unor raporturi sexuale nedorite, plansele fotografice, existente la dosarul de urmarire penala, si declaratiile vatamatei relevand ca aceasta a experimentat dureri in timpul acestor acte, a sangerat si chiar a lesinat, suferinte care au generat automat si traume psihice", se arata in motivarea instantei vasluiene. Cad primele capete in urma anchetei care-i vizeaza pe magistrati Institutiile statului, medicul si preotul trebuie sa condamne violul Magistratii care i-au pus in libertate pe violatorii din Vaslui, cercetati disciplinar Eleva din Vaslui, sechestrata si violata de sapte indivizi la intoarcerea de la scoala Dezvaluiri cutremuratoare in cazul elevei din Vaslui, violata de sapte tineri: abuzata pana la lesin, stropita cu alcool si iarasi batjocorita Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecati in libertate dupa ce au violat o eleva pana la lesin: "O sa dau eu cu masina peste voi" Scrisoare deschisa adresata de ONG-uri presedintelui Iohannis si ministrului Justitiei, in cazul eliberarii celor 7 tineri care au violat o eleva din Vaslui CSM si Parchetul General, solicitate sa verifice legalitatea eliberarii celor sapte violatori din Vaslui.

acum 104 luni (12 Sep 2015)

Silviu Burada, Silviu Avadanei, Paul Burlacu, Petrica Bolboceanu, Bogdan Boicu, Alin Rotaru si Ioan Surleac sunt cei sapte tineri care au fost gasiti vinovati de savarsirea infractiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal si de viol in forma agravanta.

Cea mai mare pedeapsa, 8 ani si 4 luni inchisoare, a fost aplicata inculpatului Silviu Burada, iar cea mai mica condamnare au primit-o cei trei inculpati care si-au recunoscut faptele (Boicu, Rotaru si Surleac) - 5 ani si patru luni, in timp ce ceilalti trei inculpati (Avadanei, Burlacu si Bolboceanu) au primit cate 7 ani de inchisoare.

Constrangerea morala exercitata asupra victimei a avut drept punct de plecare, arata judecatorii, amenintarea pe care Burada Ovidiu Silviu i-a adresat-o in momentul in care acestia au ramas singuri in masina pe campul din apropierea localitatii Valeni si anume ca, daca nu accepta sa intretina relatii sexuale cu acesta, va pune toti baietii sa aiba relatii sexuale ea.

Foto: Silviu Burada a primit cea mai mare pedeapsa

"Prezenta persoanei vatamate pe un camp, noaptea, in apropierea celor doi inculpati si sub amenintarea inculpatului Burada Ovidiu Silviu, i-au insuflat acesteia o stare de temere care a impiedicat-o sa opuna rezistenta actiunilor intreprinse in prima faza de inculpatul Burada Ovidiu Silviu. Insusi inculpatul Burada Ovidiu Silviu afirma in declaratia sa din dosarul de urmarire penala ca amenintarea sa a produs efectul dorit: "de frica aceasta a acceptat sa intretina raport sexual normal", se arata in motivarea hotararii pronuntate de Judecatoria Vaslui pe 17 august.

Lipsa consimtamantului victimei reiese din probatoriul administrat, fara urma de indoiala, spun judecatorii: "Persoana vatamata nu a vrut sa intretina relatii sexuale cu niciunul dintre baieti si pe fiecare l-a rugat sa o duca acasa, dar fiecare spunea ca o va duce acasa dupa ce va avea r... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro