EXCLUSIV Asaltul "Super-bacteriilor". Rezistenta la antibiotice va UCIDE un om la trei secunde. Laboratoarele de cercetare NU cauta ANTIDOT si sunt acuzate ca sunt RESPONDABILE de acest flagel

EXCLUSIV Asaltul

In cadrul acestei colaborari, departarmentul american pentru Sanatate va finanta proiectul cu 30 de milioane de dolari in primul an si cu cate 50 de milioane de dolari in cei cinci ani urmatori.

acum 78 luni (2 Aug 2016)

La sfarsitul lunii mai, identificarea la o femeie din Statele Unite a unei super-bacterii, imuna la antibiotice, a creat agitatie in randul admistratiei americane, obligand-o sa ia masuri urgente.

Pe 28 iulie, institutiile publice de sanatate americane si britanice si-au anuntat, potrivit Reuters, asocierea pentru a accelera dezvoltarea unor noi antibiotice.

In cadrul acestei colaborari, departarmentul american pentru Sanatate va finanta proiectul cu 30 de milioane de dolari in primul an si cu cate 50 de milioane de dolari in cei cinci ani urmatori. Centrul britanic de rezistenta anti-microbiana va cheltui la randul sau 14 milioane de dolari in primul an si cate 20 de milioane in cei cinci ani urmatori.

Obiectivul Carb-X, este sa aduca noi antibiotice si vaccinuri, prin dezvoltarea preclinica precoce, la un stadiu de la care sa poata fi preluate si dezvoltate prin alte investitii private sau publice.

Mai precis, dupa cum precizeaza Financial Times, membrii Carb-X isi vor pune in comun cunostintele, expertiza, dotarea tehnica si finantarea pentru a ajuta asemenea proiecte sa obtina autorizatiile de punere pe piata a unor noi antibiotice.

+LAURA BRETAN, MAREA CASTIGATOARE DE LA ROMANII AU TALENT, are deja oferte de la ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro