EXCLUSIV Armand Assante explica de ce joaca in filme cu vampiri: "Cei mai multi actori au aceasta dilema: trebuie sa plateasca facturile"

EXCLUSIV Armand Assante explica de ce joaca in filme cu vampiri:

Armand Assante, nominalizat de 4 ori la Globurile de Aur, a venit la TIFF cu doua filme: un horror in care este unui ucigas de vampiri si "California Dreaming (Nesfarsit)", pelicula premiata la Cannes. Sunt multe situatii pe care le-am avut ca actor dar o sa va spun, ca pentru a ajunge in locul acela e magia dupa care tanjeste fiecare actor: aceea de a fi capabil de a ajunge unde poti sa darami acel al patrulea "zid", astfel incat ceea ce "vede" camera, ceea ce experimenteaza publicul sa fie emotie pura si nu ceva care e inteligent sau volubil, ci emotie adevarata. Este vorba despre dimensiunea care face ca lentila camerei de filmat sa dispara, cu alte cuvinte, este emotia pura pe care o transmiti atunci cand nu joci pentru camera de filmat, nu joci pentru echipa de filmare, nu joci pentru audienta. Aceasta e principala obligatie a actorilor si asta face ca profesia actorilor sa fie foarte frustranta, pentru ca deseori nu ai la dispozitie un proces care sa te duca in acea stare sau un regizor nu reuseste sa te convinga sa mergi in acea "calatorie" de care e nevoie ca tu sa accesezi acea zona... Acest lucru simplu, cand ajungi in mediul cotidian in care oamenii lucreaza cu atata tehnologie, computere, bani, finante si termene limita toata ziua, aceste zone despre care vorbesc nu sunt usor de accesat, daca ar fi asa de usor de accesat, Dumnezeu nu ne-ar fi dat filmul, pentru ca ne uitam la filme pentru a fi luati intr-o calatorie spre acea zona.

acum 40 luni (7 Jun 2017)

Armand Assante, nominalizat de 4 ori la Globurile de Aur, a venit la TIFF cu doua filme: un horror in care este unui ucigas de vampiri si "California Dreaming (Nesfarsit)", pelicula premiata la Cannes. Premiera mondiala a peliculei "The Wonderers", filmat in Romania si regizat de Dragos Buliga, care regizeaza si serialul "Las Fierbinti" a avut loc luni la cinema "Florin Piersic".

Sinopsisul fimlului arata cam asa: "The Wanderers este povestea unui american, Louis (Armand Assante), cel mai faimos vanator de fantome si vampiri din lume care, impreuna cu un jurnalist israelian, Robert (Lior Ashkenazi), ajunge intr-un sat din Transilvania pe urmele unei misterioase povesti sangeroase petrecute in castelul Zalesky....".

Dupa premierea galei, Assante a explicat cinefililor ca a jucat in acest film deoarece este intrigat de faptul ca la fel ca personajul pe care-l interprenteaza multi oameni cred ca sunt atrasi, intr-un fel sau altul, de un anumit spirit: "E un fenomen international. Care dintre scenele pe care le-ati jucat de-a lungul carierei v-au impresionat foarte mult si au "ramas" cu dumneavoastra, influentandu-va viata? Cred ca intrebarea are de-a face un o parte foarte importanta din cariera unui actor: cum accesezi o zona care e complet lipsita de al patrulea "zid". Ma pot gandi la cinci mari roluri pe care le-am facut in cazul carora a fost foarte dificil sa ajung in acea zona, care era atat de personala incat simteai ca-l ai pe spectator in palma mainii tale. Sunt multe situatii pe care le-am avut ca actor dar o sa va spun, ca pentru a ajunge in locul acela e magia dupa care tanjeste fiecare actor: aceea de a fi capabil de a ajunge unde poti sa darami acel al patrulea "zid", astfel incat ceea ce "vede" camera, ceea ce experimenteaza publicul sa fie emotie pura si nu ceva care e inteligent sau volubil, ci emotie adevarata. Traim intr-o societate cu ritm atat de rapid , incat de multe ori renuntam foarte greu la acest ritm s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro