EXCLUSIV Alibiul profesorului universitar acuzat ca si-a ucis iubita: parintii, si ei persoane importante in mediul academic

EXCLUSIV Alibiul profesorului universitar acuzat ca si-a ucis iubita: parintii, si ei persoane importante in mediul academic

Profesorul universitar Dan Pacurariu, de la Universitatea Hyperion, acuzat ca in urma cu 18 ani si-a ucis iubita, a fost scos ieri din celula Arestului Central al Politiei, pe care a ocupat-o pe timpul noptii pentru a fi prezentat judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva. "Crima a fost comisa in noaptea de 26 spre 27 iunie 1998, iar incepand de a doua zi Pacurariu a sunat victima pe telefonul mobil de zeci de ori, apeluri care au fost gasite ulterior de anchetatori", arata surse apropiate echipei de ancheta. "Mai multe convorbiri din 2012 arata cum acesta stabileste cu mama sa tot ce trebuie sa spuna si cum trebuie sa motiveze in fata organelor de ancheta, facandu-si un scenariu si cu eventualele intrebari ce-i vor fi puse (mai mult, inculpatul isi ia si notite in acest sens, cu ocazia perchezitiei domiciliare din 29.05.2012 fiind descoperita si ridicata o coala de hartie pe care erau punctate detalii in legatura cu elemente esentiale ale cauzei)", arata documentele de la dosar.

acum 48 luni (9 Mar 2016)

Profesorul universitar Dan Pacurariu, de la Universitatea Hyperion, acuzat ca in urma cu 18 ani si-a ucis iubita, a fost scos ieri din celula Arestului Central al Politiei, pe care a ocupat-o pe timpul noptii pentru a fi prezentat judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva. Pacurariu ar fi avut o relatie amoroasa cu victima pentru care a facut o obsesie, iar in momentul in care aceasta l-a anuntat ca vrea sa plece la studii in China, ar fi ucis-o cu sange rece.

In documentele aflate la dosar se arata ca Mihaela se decisese sa rupa relatia cu profesorul mai ales ca acesta devenise violent. "Eu de mana astuia voi muri", le-a marturisit de mai multe ori Mihaela prietenelor sale.

Dan Pacurariu (55 de ani) a fost suspectul principal al crimei inca de la inceput, dar abia acum anchetatorii au reusit sa probeze vinovatia autorului. "De notat este faptul ca acest alibi a fost inca de la inceput sustinut de catre tatal inculpatului, rector al Universitatii Hyperion, persoana influenta la vremea respectiva, acesta sustinand in mod nereal ca inculpatul si-ar fi petrecut intreaga seara acasa impreuna cu parintii, sarbatorind aniversarea casatoriei lor", se precizeaza in documentele anchetatorilor.

Cum s-a dat de gol criminalul

Dan Pacurariu s-ar fi dat insa singur de gol. In seara cand victima a fost descoperita, Pacurariu si-ar fi anuntat iubita oficiala de la acea vreme ca Mihaela Fulga fusese ucisa. ca victima Mihaela Fulga a fost omorata, in data de 29.06.1998 (luni), in jurul orei 17.00 - 18.00, in conditiile in care cadavrul acesteia a fost descoperit in acea zi, insa abia in jurul orelor 22.00-23.00", arata procurorii. "Crima a fost comisa in noaptea de 26 spre 27 iunie 1998, iar incepand de a doua zi Pacurariu a sunat victima pe telefonul mobil de zeci de ori, apeluri care au fost gasite ulterior de anchetatori", arata surse apropiate echipei de ancheta.

O alta proba care le-a dat de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro