EXCLUSIV Alexander Keyssar, profesor la Harvard: "Cred ca Donald Trump se gandeste la ora actuala cum sa fie presedinte fara sa munceasca prea mult"

EXCLUSIV Alexander Keyssar, profesor la Harvard:

Profesor de istorie si politici sociale la Harvard, una dintre cele mai prestigioase universitati din Statele Unite si din lume, Alexander Keyssar (69 de ani) este o voce extrem de apreciata si de autorizata in ceea ce priveste sistemul electoral si politica din S.U.A. In afara de faptul ca a fost finalista la Premiul Pulitzer pentru istorie, cartea profesorului Alexander Keyssar a primit prestigiosul Premiu Eugene Genovese pentru cea mai buna carte de istorie americana, Premiul Beveridge al Asociatiei Americane de Istorie, tot pentru cea mai buna carte de istorie americana, Premiul pentru Cea mai Buna Carte acordat de Los Angeles Times si Premiul Francis Parkman.

acum 44 luni (13 Nov 2016)

Profesor de istorie si politici sociale la Harvard, una dintre cele mai prestigioase universitati din Statele Unite si din lume, Alexander Keyssar (69 de ani) este o voce extrem de apreciata si de autorizata in ceea ce priveste sistemul electoral si politica din S.U.A. Profesorul Keyssar a scris ani de zile si pentru prestigiosul The Huffington Post si inainte de a veni la Harvard a mai predat la universitatile Brandeis Duke si M.I.T.

Cartea sa - "Dreptul la Vot: Istoria Contestata a Democratiei in Statele Unite" (aparuta in 2000) a fost aleasa cea mai buna carte de istorie americana si a fost finalista la Premiul Pulitzer pentru istorie. Profesorul Alexander Keyssar a acordat un interviu in exclusivitate pentru "Adevarul", interviu in care vorbeste despre extrem de surprinzatoarea victorie a lui Donald Trump la alegerile prezidentiale, despre campania electorala din Statele Unite, precum si despre problemele sistemului de vot american.

Alexander Keyssar: In mod evident Donald Trump a generat mai multa sustinere fata de previziunile initiale in cateva state-cheie, in timp ce voturile obtinute de catre Hillary Clinton in randul categoriilor pe care miza (hispanici, negri, femei) au fost mai mici decat asteptarile ei si ale sustinatorilor ei. Dar, mai presus de toate, cred ca motivul principal pentru surprinzatoarea victorie a lui Donald Trump este legat de o ciudatenie a sistemului nostru electoral; Hillary Clinton a castigat alegerile populare - si ma refer aici la numarul de voturi - dar a pierdut in ceea ce priveste electorii. Mai cred, de asemenea, ca este cat se poate de clar faptul ca angajatii albi din anumite state-cheie din Vestul mijlociu al Statelor Unite sunt pur si simplu iritati de neoliberalismul corporatist pe care Hillary Clinton l-a reprezentat, o economie politica in care angajatii albi au fost lasati deoparte.

In timpul campaniei pentru alegerile prezidentiale din Ameri... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro