EXCLUSIV A fost sau nu spionat milionarul Adrian Porumboiu? Decizia procurorilor de la Crima Organizata

EXCLUSIV A fost sau nu spionat milionarul Adrian Porumboiu? Decizia procurorilor de la Crima Organizata

Dupa doi ani de ancheta, procurorii DIICOT Vaslui au dispus clasarea cauzei fata de suspectul Ciprian Damian, aratand in motivarea solutiei ca nu exista probe certe care sa indice ca acesta a sarvasit infractiunile reclamate de Adrian Porumboiu. De asemenea, Porumboiu a reclamat procurorilor ca Cirprian Damian s-ar fi aflat in spatele avalansei de faxuri primite de Tribunalul Vaslui de pe numarul de fax al societatii Comcereal, firma care apartinea la vremea respectiva holding-ului Racova. Mai multe perchezitii au fost efectuat de procurorii si politistii de la Crima Organizata la proprietatile lui Ciprian Damian, in urma carora au fost ridicate in vederea cercetarilor telefoane, laptopuri, hard disk-uri, memory stick-uri si dispozitive electronice (dispozitiv electronic - tip camera video- 2 piese si cabluri conexe, dispozitiv de inregistrare electronica disimulata in obiecte de imbracamite - tip sapca(format din doua piese +cablu alimentare+ cd driver, precum si un dispozitiv de inregistrare disimulat in telecomanda".

acum 62 luni (17 May 2017)

Dupa doi ani de ancheta, procurorii DIICOT Vaslui au dispus clasarea cauzei fata de suspectul Ciprian Damian, aratand in motivarea solutiei ca nu exista probe certe care sa indice ca acesta a sarvasit infractiunile reclamate de Adrian Porumboiu.

"Avem in vedere imprejurarea ca declaratia persoanei vatamate (Adrian Porumboiu n.r.) nu se coroboreaza, sub aspectele relevante privind latura obiectiva a infractiunilor cu niciun alt mijloc de proba din care sa rezulte modalitatea in care s-ar fi comis faptele de acces ilegal la un sistem informatic si violarea secretului corespondentei. 4 Cod de procedura penala, orice persoana se bucura de prezumtia de nevinovatie, iar dupa administrarea probatoriului orice indoiala in formarea convingerii organelor judiciare se interpreteaza in favoarea suspectului/inculpatului, conform principiului in dubio pro reo. In cazul de fata, coroborarea tuturor probelor nu conduce la concluzia certa privind savarsirea in cauza a infractiunilor de acces ilegal la un sistem informatic si violarea secretului corespondentei", se arata in solutia dispusa in acest caz de seful Biroului Teritorial Vaslui al DIICOT, procuror Irina Perjoiu. Atunci, omul de afaceri a reclamat procurorilor faptul ca fostul administrator al Sporting Club Vaslui, Ciprian Damian, cunoaste aspecte din viata sa privata, precum si informatii referitoare la activitatea firmelor sale, aspecte ce, in opinia sa, nu puteau fi aflate, decat prin ascultarea convorbirilor telefonice si prin interceptarea adresei personale de email.

Damian, acuzat de Porumboiu ca santaja fotbalisti si politisti

Porumboiu a indicat procurorilor ca Damian, fost ofiter de politie, detine cunostinte tehnice privind procedura si aparatura de interceptare ambientala, precum si despre interceptarea/inregistrarea convorbirilor telefonice. A afirmat ca ar fi fost apelat de Damian pe telefonul personal de pe numarul de telefon al Pr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro