Exceptie de neconstitutionalitate privind pragul valoric la abuz in serviciu, in dosarul "Limuzina"

Exceptie de neconstitutionalitate privind pragul valoric la abuz in serviciu, in dosarul

Un magistrat asistent de la Curtea Suprema a citit astazi in sedinta publica rechizitoriul in dosarul "Limuzina", in care fostul vicepremier al Romaniei, Gabriel Oprea, este judecat pentru abuz in serviciu. De asemenea, ei au fost intrebati daca doresc sa beneficieze de procedura simplificata, in care inculpatii recunosc acuzatiile, pentru a beneficia de reducerea cu o treime a condamnarii.

acum 39 luni (25 Apr 2017)

Un magistrat asistent de la Curtea Suprema a citit astazi in sedinta publica rechizitoriul in dosarul "Limuzina", in care fostul vicepremier al Romaniei, Gabriel Oprea, este judecat pentru abuz in serviciu.

Pe rand, toti cei implicati au fost intrebati care este pozitia procesuala, daca recunosc, sau nu, acuzatiile procurorilor DNA. De asemenea, ei au fost intrebati daca doresc sa beneficieze de procedura simplificata, in care inculpatii recunosc acuzatiile, pentru a beneficia de reducerea cu o treime a condamnarii.

Toti cei implicati in dosar, ofiteri DIPI si Gabriel Oprea, au declarat ca sunt nevinovati si au dat o scurta declaratie. Doresc sa fiu audiat de instanta, intentionez sa-mi expun propria varianta cu privite la acuzatiile pentru care am fost trimis in judecata", a declarat Gabriel Oprea. Avocatul lui Gabriel Oprea, Dan Lupascu, a anuntat ca vrea sa ridice o exceptie de neconstitutuonalitate in acest caz, cea privind lipsa pragului valoric in cazul infractiunii de abuz in serviciu. Aceasta exceptie a fost ridicata si de avocatii Bombonicai Prodana, fosta Dragnea, iar cazul a fost trimis la Curtea Constitutionala (CCR). Ceilalti avocati din dosar au fost de acord cu pledoaria lui Dan Lupascu.

Avocatul unuia dintre ofiterii DIPI judecati in acest caz a cerut secretizarea sedintelor de judecata in acest proces. Ceilalti avocati au fost de acord cu acesta, dar procurorul DNA s-a opus.

Urmatorul termen de judecata a fost stabilit pe 23 mai. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro