Exceptia invocata de catre DNA in dosarul lui Adamescu jr., respinsa. CAB decide astazi daca anuleaza sau nu mandatul de arestare emis pe numele omului de afaceri

Astfel, la termenul de pe 24 noiembrie, procurorul de sedinta al Directiei Nationale Anticoruptie a invocat o "exceptie de inadmisibilitate a cererii (de anu-lare a mandatului de ares-tare - n.r.)". Curtea de Apel "respinge ca nefondata exceptia" DNA Judecatorii Curtii de Apel de la termenul de judecata de pe 24 noiembrie a.c.

acum 82 luni (8 Dec 2016)

Curtea de Apel Bucuresti decide azi daca anuleaza sau nu mandatul de arestare emis pe numele lui Bogdan Alexander Adamescu.

La mijlocul lunii noiembrie, avocatul Catalin Dancu a depus o cerere de anulare a mandatului de aresta-re a lui Bogdan Alexander Adamescu. (...) Este evident ca, in lumina acestor dispozitii legale, au fost incalcate normele de organizare judiciara, care sunt norme de ordine publica, neregularitatile procedurale fiind sanctionate cu nulitatea absoluta si pot fi invocate oricand".

Practic, arestarea preventiva a lui Alexander Adamescu a fost decisa de un magistrat al Curtii de Apel Bucuresti, Matei George Dorel, care nu a fost repartizat aleatoriu in dosar, cum prevede legea. In ciuda probelor clare care arata ca, la dosarul judecarii emiterii mandatului de ares-tare, nu exista documentul prin care judecatorul Matei George Dorel a fost repartizat aleatoriu in speta, DNA a incercat sa evite judecarea cererii de anulare a mandatului. Astfel, la termenul de pe 24 noiembrie, procurorul de sedinta al Directiei Nationale Anticoruptie a invocat o "exceptie de inadmisibilitate a cererii (de anu-lare a mandatului de ares-tare - n.r.)". Conform avo-catului Dancu, argumentul DNA ar fi fost ca, de fapt, mandatul de arestare nu a produs consecinte. Un argument, a aratat aparatorul, de neluat in calcul: "Cum sa invoci motivul ca nu a produs consecinte acel mandat de arestare, cand clientul meu, Bogdan Alexander Adamescu, a fost retinut la Londra tocmai in baza mandatului de arestare emis in Romania si eliberat numai dupa plata unei cautiuni?".

Curtea de Apel "respinge ca nefondata exceptia" DNA

Judecatorii Curtii de Apel de la termenul de judecata de pe 24 noiembrie a.c. Conform solutiei pe scurt de pe portalul instantelor de judecata, judecatorul "res-pinge ca nefondata exceptia inadmisibilitatii cererii inculpatului Adamescu Bogdan Alexander de anulare a mandatului de arestare national nr. 1/06.06.2016 formulata de Parche... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro