Examene auto penale contra favoruri sexuale

Examene auto penale contra favoruri sexuale

Un agent principal de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere Covasna a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru mai multe infractiuni de coruptie, cele mai grave fiind de luare de mita, folosire abuziva a functiei in scop sexual, si abuz in serviciu. Pe scurt, procurorii spun ca agentul principal Adrian Anton ar fi obtinut favoruri de natura sexuala de la o candidata, "in scopul de a face un act contrar indatoririlor sale de serviciu, respectiv de a o ajuta pe aceasta sa completeze chestionarul de la proba teoretica, in timp ce o supraveghea". Discutii codificate Ancheta procurorilor DNA a demarat la inceputul acestui an, in urma unor informatii date de Directia Generala Anticoruptie, privind posibile infractiuni de luare de mita pentru promovarea frauduloasa a probelor practice la examenul pentru obtinerea permisului de conducere.

acum 76 luni (7 Aug 2016)

Un agent principal de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere Covasna a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru mai multe infractiuni de coruptie, cele mai grave fiind de luare de mita, folosire abuziva a functiei in scop sexual, si abuz in serviciu. Insa este primul care este acuzat ca ar fi cerut si ar fi obtinut favoruri sexuale in schimbul succesului la proba teoretica. Pe scurt, procurorii spun ca agentul principal Adrian Anton ar fi obtinut favoruri de natura sexuala de la o candidata, "in scopul de a face un act contrar indatoririlor sale de serviciu, respectiv de a o ajuta pe aceasta sa completeze chestionarul de la proba teoretica, in timp ce o supraveghea". Este vorba despre candidati care ar fi dat sume cuprinse intre 100 de lei si 1.000 de euro, pentru a promova examenele pentru permisele auto, dar si despre un comisar de politie si doi instructori auto.

Discutii codificate

Ancheta procurorilor DNA a demarat la inceputul acestui an, in urma unor informatii date de Directia Generala Anticoruptie, privind posibile infractiuni de luare de mita pentru promovarea frauduloasa a probelor practice la examenul pentru obtinerea permisului de conducere. Monitorizarea a scos la iveala ca instructorii auto Gabor Koter si Laszlo Elemer Gal au dezvoltat in timp o relatie de amicitie si incredere cu cei doi politisti examinatori, Ilie Filip si Adrian Anton. Initial, miza imediata a fost ca scoala lor sa aiba o rata mai mare de promovabilitate.

"Satisfacand cerintele celor doi examinatori aveam speranta ca rata de promovabilitate sa creasca. Sa nu lucram ca prostii si sa vina unii si dupa 5 minute sau 10 minute ori 20 minute sa spuna ca noi instructorii nu am facut nimic si ca elevii nu sunt pregatiti, desi stiam ca este pregatit elevul", a explicat unul dintre instructori. Cu timpul, acestia au inceput sa intermedieze si mita, in cazul unor candidati care aveau dificultati la examen. Instructo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro