Evgheni Sevciuk: Transnistria nu reprezinta nicio amenintare pentru Ucraina

"Suntem ingrijorati de afirmatiile unor oficiali din Ucraina privind presupusa amenintare militara reprezentata de Transnistria. "Eforturile regimului transnistrean au rolul de a ajunge la un acord reciproc acceptat care sa permita aplicarea unor politici de pace si buna-vecinatate cu partenerii din Republica Moldova si Ucraina", adauga liderul separatist transnistrean.

acum 90 luni (19 Dec 2014)

"Suntem ingrijorati de afirmatiile unor oficiali din Ucraina privind presupusa amenintare militara reprezentata de Transnistria.

"Eforturile regimului transnistrean au rolul de a ajunge la un acord reciproc acceptat care sa permita aplicarea unor politici de pace si buna-vecinatate cu partenerii din Republica Moldova si Ucraina", adauga liderul separatist transnistrean.

Sevciuk a reactionat astfel la declaratii facute saptamana trecuta de ministrul ucrainean al Apararii, Stepan Poltorak, potrivit caruia Transnistria ar reprezenta "o amenintare" pentru Ucraina. (...) Este necesar sa suplimentam numarul unitatilor si nu cred ca este vorba de doar un batalion, ci de forte mult mai importante, din cauza amenintarii provenind din Transnistria", a afirmat Poltorak.

Ucraina se confrunta cu un conflict separatist in estul tarii, bilantul luptelor izbucnite in martie fiind de cel putin 4.300 de morti. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro