Everestul a fost "mutat" cu trei centimetri spre sud-vest de cutremurul din Nepal

Everestul a fost

Insa cutremurul de la 25 aprilie, in care au murit peste 8.000 de oameni, nu a afectat inaltimea de 8.848 de metri a muntelui,afirma Administratia Nationala chineza de Supraveghere, Cartografiere si Geoinformatii intr-un raport.

acum 107 luni (17 Jun 2015)

Insa cutremurul de la 25 aprilie, in care au murit peste 8.000 de oameni, nu a afectat inaltimea de 8.848 de metri a muntelui,afirma Administratia Nationala chineza de Supraveghere, Cartografiere si Geoinformatii intr-un raport. Presa chineza de stat scrie ca administratia a instalat un sistem de monitrizare prin satelit pe varf, in 2005, pentru a observa miscarea muntilor.

In cei zece ani care au trecut de atunci, Everestul s-a deplasat catre nord-est cu o "viteza" de patru centimetri pe an si s-a inaltat cu 0,3 centimetri anual, potrivit presei.

Seismul a declansat o serie de avalanse, atat pe munte - care se afla la frontiera dintre Nepal si China -, cat si in zona, in care au murit numerosi alpinisti.

Date noi au relevat ca un al doilea cutremur, soldat cu victime, in Nepal, cu magnitudinea de 7,5, care a avut loc pe 12 mai, nu a "mutat" muntele, potrivit presei de stat. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro