Evenimente din istoria omenirii care s-au suprapus. Picasso a murit in acelasi an in care Pink Floyd a lansat albumul "Dark Side of the Moon"

Evenimente din istoria omenirii care s-au suprapus. Picasso a murit in acelasi an in care Pink Floyd a lansat albumul

* Magna Carta a fost semnata in 1215, in acelasi an in care Beijingul era cucerit si incendiat de catre mongolii condusi de Gengis Khan. * Leo Tolstoy, autorul capodoperelor literaturii universale "Razboi si pace" si "Anna Karenina", a murit in 1910, an in care erau publicate primele fotografii in infrarosu.

acum 39 luni (11 Sep 2017)

Istoria este fascinanta si ciudata in acelasi timp. Iata cateva evenimente care au ramas in istoria umanitatii si care, desi nu par sa aiba nicio legatura, au avut loc in aceeasi perioada.

* Magna Carta a fost semnata in 1215, in acelasi an in care Beijingul era cucerit si incendiat de catre mongolii condusi de Gengis Khan.

* Cartoteca a fost inventata in 1898, in acelasi an cu feliatorul de carne.

* Portul Houston a fost deschis pentru relatii comerciale in 1914, in acelasi an in care Woodrow Wilson a declarat Ziua Mamei ca fiind o sarbatoare nationala.

* Nintendo a luat fiinta in 1889 in Japonia, compania avand, initial, ca obiect de activitate carti de joc pentru popularul "Hanafuda".

* Podul Brooklyn, unul dintre cele mai vechi poduri suspendate din Statele Unite, a fost finalizat in 1883, la fel ca si Pecos Rodeo, din Texas, gazda primei competitii rodeo din lume.

* Artistul Pablo Picasso a murit in 1973.

* In 18 iunie 2010, in statul Utah, din Statele Unite, a avut loc ultima executie prin impuscare a unui condamnat la moarte.

* Charlie Chaplin si Adolf Hitler s-au nascut in acelasi an: 1889.

* Anne Frank, Barbara Walters, Martin Luther King Jr., Audrey Hepburn, Jacqueline Kennedy Onassis, Yasser Arafat si Grace Kelly s-au nascut in 1929.

* Leo Tolstoy, autorul capodoperelor literaturii universale "Razboi si pace" si "Anna Karenina", a murit in 1910, an in care erau publicate primele fotografii in infrarosu.

Mai puteti citi:

Trompetistul faimos care si-a pus muzica in serviciul armatei. A disparut in mod misterios in Al Doilea Razboi Mondial

Ultimul condamnat la moarte prin decapitare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro