Eveniment la Bookfest. "Ultima tigara a lui Fondane" de Catalin Mihuleac, 13 istorii de Holocaust

Eveniment la Bookfest.

Savoarea lor vine din balansul continuu de la tristete la veselie, de la moarte la viata, de la resemnare la speranta, la care se adauga tandretea si finetea in redarea si decriptarea comportamentelor.

acum 96 luni (2 Jun 2016)

Vineri 3 iunie, la ora 18, in cadrul targului Bookfest, grupul editorial "Polirom - Cartea Romaneasca" va invita sa luati parte la lansarea ultimului volum semnat de cunoscutul prozator Catalin Mihuleac. Vor prezenta cartea Mirjam Bercovici (94 de ani, supravietuitoare a lagarelor de deportati din Transnistria), alaturi de consilierul prezidential Andrei Muraru, doctor in istorie cu o teza despre Holocaust. Savoarea lor vine din balansul continuu de la tristete la veselie, de la moarte la viata, de la resemnare la speranta, la care se adauga tandretea si finetea in redarea si decriptarea comportamentelor. Ele trebuie citite la pachet cu "America de peste pogrom", romanul best-seller al lui Catalin Mihuleac aparut in 2014, pentru a capata o imagine fidela a Holocaustului pe meleagurile noastre.

Printre personajele volumului ii vom reintalni pe Marilyn Monroe, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Adolf Eichmann, Emil Cioran, primarul Cernautiului Traian Popovici ori cuplul Billy Wilder - I.A.L. Diamond, autor al celebrei comedii cinematografice "Some like it hot", proiectata la noi sub titlul "Unora le place jazz-ul".

+Cum a fost EXECUTAT comandantul lagarului de EXTERMINARE Auschwitz, chiar in ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro