Evaluarea Nationala de clasa VI-a. Subiectele au fost usoare cu multe intrebari de tip argumentativ, sustin elevii

Evaluarea Nationala de clasa VI-a. Subiectele au fost usoare cu multe intrebari de tip argumentativ, sustin elevii

Evaluari Nationale si la clasele a II-a si a IV-a Saptamana viitoare, aproximativ 200.000 de elevi de clasa IV-a vor sustine Evaluarea Nationala, astfel ca pe 30 mai vor avea testatea la Limba Romana, pe 31 mai la Matematica si pe 2 iunie la Limba Materna. In ceea ce priveste Evaluarea Nationala la clasa a II-a, aceasta va fi sustinuta de aproximativ 198.000 de elevi, astfel: 6 iunie - proba scrisa la Limba romana, 7 iunie - proba de citire in Limba romana si cea de scriere/citire in Limba romana pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, respectiv 8 iunie - matematica.

acum 96 luni (23 May 2016)

Elevii de clasa a VI-a au sustinut, luni, prima proba a Evaluarii Nationale, respectiv Limba romana si comunicare.

Testele au fost date pe doua numere, primul a avut ca tematica "O revista pe placul parintilor si al elevilor "Scoala de basm", iar cel de-al doilea "S-a deschis Targul Gaudeamus: "Carte scolara". Examenul s-a axat in jurul intrebarilor de tip argumentativ, de justificare, si de asociere. "Au fost multe intrebari la care copiii au avut de evaluat daca o afirmatie este adevarata sau falsa si sa vina cu justificari din textul dat spre analiza. Copiii au spus, la iesirea din examen, ca nu a fost un examen greu", a spus profesoara de limba si literatura romana Ecaterina Stanca de la Colegiul National "Tudor Vianu" din Capitala. Au avut de asemenea de facut o serie de asocieri, de transcris numele personajelor din texte si de a evalua daca o afirmatie este adevarata sau falsa si sa justifice raspunsul. Potrivit profesoarei de limba si literatura romana Ruxandra Achim, de la Colegiul National "I.L.Caragiale", cele doua variante de examen au fost pe modelul pe care copiii il stiau deja, iar dificultatea acestora au fost conform asteptarilor.

"Au fost subiecte care nu au vizat materia, ele s-au axat pe grila de comunicare, de intelegere a unui text, iar dificultatea nu a fost insurmontabila. Aproape 188.000 de elevi de clasa a VI-a au sustinut astazi, 23 mai, proba de Limba si comunicare la Evaluarea Nationala. Rezultatele obtinute la aceste evaluari nu se vor inregistra in catalogul clasei si vor fi valorificate la nivelul unitatii de invatamant prin elaborarea planurilor individualizate de invatare, consemnarea in portofoliul educational al elevului, respectiv informarea parintilor sau a reprezentantilor legali ai elevului asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate. Evaluari Nationale si la clasele a II-a si a IV-a Saptamana viitoare, aproximativ 200.000 de elevi de clasa IV-a vor sustine Evaluarea Nationala, astfel ca pe 30... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro