Evaluarea Nationala 2015. Copiatul la examen, si mai riscant dupa introducerea unei reguli noi

Evaluarea Nationala 2015. Copiatul la examen, si mai riscant dupa introducerea unei reguli noi

Calendar Evaluare Nationala 2015 13 iunie 2015 - Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a 15-17 iunie 2015 - Inscrierea la Evaluarea Nationala 22 iunie 2015 - Limba si literatura romana - proba scrisa 23 iunie 2015 - Limba si literatura materna - proba scrisa 24 iunie 2015 - Matematica - proba scrisa 26 iunie 2015 - Afisarea rezultatelor (pana la ora 16.00) 26 iunie 2015 - Depunerea contestatiilor (intre orele 16.00 - 20.00) 27 - 29 iunie 2015 - Rezolvarea contestatiilor 30 iunie 2015 - Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

acum 111 luni (16 Jun 2015)

O noua regula introdusa la Evaluarea Nationala 2015 ii descurajeaza si mai mult pe elevii care intentioneaza sa copieze la examen. Regula a fost introdusa si pentru examenele de Bacalaureat de anul acesta.

Astfel, metodologia Evaluarii Nationale 2015 prevede ca, "in cazul in care, la verificarea prin sondaj, se constata nereguli, fraude sau tenative de frauda ori in cazul in care exista sesizari privitoare la nereguli, fraude sau tenative de frauda, verificarea se face pentru inregistrarile din toate salile de examen din scoala respectiva".

Mai departe, daca in urma verificarii inregistrarilor se constata nereguli, comisia din scoala respectiva trebuie sa ia masurile care se impun, ce pot ajunge pana la "acordarea notei 1 (unu) pentru frauda sau tentativa de frauda". O noua programa pentru examen

La Limba si literatura romana, elevii vor trebui sa cunoasca , obligatoriu, si speciile literare romanul si balada, genul dramatic, precum si propozitiile subordonate circumstantiale conditionale, concesive si consecutive. La Matematica, intreaga programa de examen este conceputa diferit de cea existenta pana acum, iar accentul cade pe adaptarea limbajului matematic la situatii concrete.

Noua programa de examen

Programa la Limba si literatura romana prevede ca elevii trebuie sa cunoasca "trasaturile specifice genului epic, liric si dramatic in opere literare studiate sau in texte la prima vedere".

In plus fata de vechea programa de examen, apar si urmatoarele continuturi, pe care absolventii de gimnaziu trebuie sa le stie: "semne de punctuatie: punctul, virgula, doua puncte, ghilimelele, linia de dialog, semnul intrebarii, semnul exclamarii, cratima, punctul si virgula, linia de pauza; De exemplu: "Redacteaza o compunere de 150-250 de cuvinte in care sa-ti prezinti opinia despre semnificatia mesajului...".

Programa de examen prevede ca elevii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro