EVALUARE NATIONALA 2015. Ce subiect au primit elevii la Limba si Literatura Romana

Modele de subiecte CALENDAR EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 22 iunie: Proba scrisă la Limba și literatura romană 23 iunie: Proba scrisă la Limba maternă 24 iunie: Proba scrisă la Matematică 26 iunie: Afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor 27-29 iunie: Soluționarea contestațiilor 30 iunie: Afișarea rezultatelor finale Citește și: EVALUARE NAȚIONALĂ 2015.

acum 106 luni (22 Jun 2015)

Elevii de clasa a VIII-a au primit luni, 22 iunie, la proba scrisă de la limba şi literatura romană, două subiecte bazate pe basmul "Lupul cel năzdrăvan și Făt-Frumos", de Petre Ispirescu, și pe un text despre ia romanească, publicat in ziarul Adevărul.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu subiectul pe care l-au primit elevii clasei a VIII-a la proba scrisă de la limba şi literatura romană, la Evaluare Naţională 2015 și baremul publicat de Ministerul Educației.

La primul subiect, elevii au trebuit să scrie cate un antonIm pentru o serie de cuvinte din text, să explice rolul cratimei dintr-o expresie și să transcrie cuvinte care se referă la timpul acțiunii.

In cea de-a doua parte a subiectului, elevii au trebuit să redacteze o compunere de 150 - 250 de cuvinte in care să motiveze apartenența la specie a basmului popular. La al doilea subiect, bazat pe un text apărut in publicația Adevărul, copiii au trebuit să identifice cateva noțiuni prezente in text, numele autoarei și titlul articolului, părțile de vorbire cărora le aparțin două cuvinte și funcția sintactică a două cuvinte.i una subordonată.

Totodată, elevii au trebuit să facă distincția dintre o propoziție principală și să redacteze o narațiune scurtă in are să prezinte o intamplare reală sau imaginară petrecută intr-o zi de sărbătoare. Modele de subiecte

CALENDAR EVALUARE NAȚIONALĂ 2015

22 iunie: Proba scrisă la Limba și literatura romană

23 iunie: Proba scrisă la Limba maternă

24 iunie: Proba scrisă la Matematică

26 iunie: Afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor

27-29 iunie: Soluționarea contestațiilor

30 iunie: Afișarea rezultatelor finale

Citește și: EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro