Eurovision 2017: Cantectul compus de un profesor din Scotia care concureaza pentru a reprezenta Romania

Eurovision 2017: Cantectul compus de un profesor din Scotia care concureaza pentru a reprezenta Romania

Elevii de la liceul Perthshire l-au ajutat pe Jason Blyth sa produca si sa inregistreze partea de backing vocals pentru cantareata Teodora Dinu, care va interpreta single-ul "Tear Up The Dark" in fata publicului si a unui juriu de specialitate, la Televiziunea Romana, in acest weekend. Show-ul incepe pe 5 februarie si va fi difuzat zilnic, pana pe 11 februarie, la TVR 2, TVR HD, TVR Moldova si TVR International, de la ora 20.00.

acum 88 luni (26 Jan 2017)

Jason Blyth, care lucreaza la liceul scotian Kinross High, a inscris initial piesa "Tear Up The Dark" in selectia nationala din Marea Britanie. Dupa ce propunerea i-a fost respinsa, profesorul a publicat un demo pe YouTube, insotit de un mesaj prin care ii indemna pe artistii din alte tari, care ar fi interesati sa o interpreteze, sa il contacteze, scrie BBC. Scopul pentru care am urcat demo-ul pe YouTube a fost de a-i inspira pe adolescenti sa nu renunte cand sunt refuzati", a explicat profesorul pentru BBC.

"Am publicat o versiune acustica pe YouTube, dupa ce piesa a fost respinsa in selectia din Marea Britanie, si, dintr-o data, am fost asaltat cu e-mailuri si comentarii de la fanii din Romania ai concursului Eurovision carora le-a placut cantecul meu. Totusi, mi-a zis ca si-ar dori si cateva accente pop rock si acela a fost momentul in care am decis sa adaugam inregistrarile cu vocile elevilor mei", a devaluit profesorul scotian pentru BBC.

Elevii de la liceul Perthshire l-au ajutat pe Jason Blyth sa produca si sa inregistreze partea de backing vocals pentru cantareata Teodora Dinu, care va interpreta single-ul "Tear Up The Dark" in fata publicului si a unui juriu de specialitate, la Televiziunea Romana, in acest weekend.

Jason Blyth, in varsta de 32 de ani, spune ca versurile cantecului vorbesc despre un bun prieten caruia medicii i-au spus in adolescenta ca urma sa isi piarda vederea. Stephen Campbell, prietenul muzicianului, a reprezentat Irlanda in competitiile de natatie de la Jocurile Paralimpice de la Beijing in 2008.

"Simt ca subiectul piesei este unul pe care artistii de la Eurovision nu l-au abordat. De asemenea, are un refren usor de retinut si o linie rock care este rar difuzata in competitiile Eurovision", a subliniat Blyth. Publicul insa va fi cel care va decide cine va reprezenta Romania la Eurovision 2017, competitie care va avea loc la Kiev, in l... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro