Eurovision 2016: Cum au votat romanii in semifinala Selectiei Nationale

Votul va putea fi exprimat trimitand numarul de intrare in concurs al favoritului (01, 02, 03, 04, 05, 06), prin SMS, la numarul 1200 (tarif: 1 euro + TVA), numar valabil in retelele Digi Mobil, Orange, Telekom si Vodafone, ori sunand la acelasi numar de telefon si tastand numarul piesei favorite din concurs, cu acelasi tarif (1 euro + TVA / apel), valabil in retelele Orange, Telekom si Vodafone.Eurovision 2016: Cum au fost impartite tarile in semifinalele de la StockholmLa Eurovision 2016 participa 43 de tari, dintre care 18 concureaza in prima semifinala, cea din 10 mai, iar 19 tari lupta in cea de-a doua semifinala, pe 12 mai.

acum 96 luni (5 Mar 2016)

Doru Todorut si Irina Baiant, Andra Olteanu, Dream Walkers, Irina Popa, Jukebox, Mihai Bajinaru, Vanotek feat. The Code & Georgian, Mihai Traistariu, Florena, Gasca de acasa, Ovidiu Anton si Xandra sunt cei 12 concurenti care si-au prezentat aseara, in premiera, spectacolele live pe scena Salii Polivalente din Baia Mare.

In urma punctajului acordat de juriu - format din regizorul muzical Alexandra Cepraga, compozitorul si producatorul Horia Moculescu, solistii si producatorii muzicali Randi si Zoli Toth si contratenorul Cezar Ouatu - doar patru cantareti au ajuns in finala Eurovision Romania 2016. Astfel, rocker-ul Ovidiu Anton, trupa Dream Walkers, tanara Florena si vedeta Eurovisionului Mihai Traistariu si-au castigat aprecierea specialistilor si un loc in finala de duminica, 6 martie. Pe locul secund s-a clasat duo-ul Doru Todorut si Irina Baiant, acestia obtinand pentru "The Voice" un total de 852 de voturi din partea telespectatorilor si un loc in marea finala.

Podiumul a fost completat, la o distanta considerabila, de tanara Xandra, a carei piesa, "Superhuman", compusa de britanicul William Taylor si suedezul Jonas Gladnikoff, a acumulat 563 de voturi. Chiar daca nu a fost pe placul juriului, fiind notat cu 0 de toti cei cinci membri, Mihai Bajinaru a fost pe locul patru in topul telespectatorilor, piesa "Never Too Late" insumand 337 de voturi. The Code & Georgian si Irina Baiant si Doru Todorut vor "lupta" pentru a reprezenta Romania la Stockholm duminica, 6 martie. Show-ul va fi transmis in direct, la TVR 1, TVR International, si online, pe TVR+, de la ora 20.30.

Telespectatorii vor putea vota de pe acelasi numar de telefon pentru una sau pentru mai multe melodii, dar numai o singura data pentru fiecare melodie, din momentul in care se vor declara deschise liniile telefonice. Votul va putea fi exprimat trimitand numarul de intrare in concurs al favoritului (01, 02, 03, 04, 05, 06)... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro