Eurovision 2015. Luminita Anghel, trupa Rednex si Naomy lupta pentru un loc in finala Selectiei Nationale

Eurovision 2015. Luminita Anghel, trupa Rednex si Naomy lupta pentru un loc in finala Selectiei Nationale

Artisti autohtoni, dar si compozitori straini - suedezi, norvegieni, germani, britanici, australieni - spera sa reprezinte Romania la Eurovision 2015, competitie care va avea loc la Viena, in luna mai. Liana Stanciu, sefa delegatiei Romaniei Reprezentantul Romaniei la Eurovision 2015 va fi desemnat pe 8 martie, intr-un spectacol televizat, cu public, desfasurat la Sala Polivalenta din Craiova.

acum 109 luni (9 Feb 2015)

Artisti autohtoni, dar si compozitori straini - suedezi, norvegieni, germani, britanici, australieni - spera sa reprezinte Romania la Eurovision 2015, competitie care va avea loc la Viena, in luna mai.

Pe 9 februarie, dosarele de inscriere au fost verificate, pentru a fi validate, insa, fata de editiile anterioare, participantii ale caror dosare nu indeplinesc toate conditiile impuse de Regulament vor avea la dispozitie inca 24 de ore pentru a-si completa documentele.

Numararea si verificarea plicurilor continand melodiile trimise s-a desfasurat la sediul TVR, unde documentele au fost deschise in prezenta unui notar autorizat. Perioada de inscrieri pentru etapa nationala a concursului s-a incheiat duminica, 8 februarie, la ora 20.00, pentru inscrierile expediate in plicuri, si la ora 00.00, pentru cele trimise prin e-mail.

Piesele admise vor trece printr-o etapa de preselectie, cand vor fi ascultate de un juriu de specialitate, care va alege cele 12 melodii finaliste ale Selctiei Nationale Eurovision 2015.

Sper sa se schimbe felul in care europenii ne privesc, iar muzicienii pot contribui la asta.

Liana Stanciu, sefa delegatiei Romaniei

Reprezentantul Romaniei la Eurovision 2015 va fi desemnat pe 8 martie, intr-un spectacol televizat, cu public, desfasurat la Sala Polivalenta din Craiova. Imi doresc foarte mult ca una dintre cele 12 piese care vor intra in finala sa insemne ceva in istoria muzicii, macar la noi in tara. Sper sa se schimbe felul in care europenii ne privesc, iar muzicienii pot contribui la asta. Let's speak romaneste in 2015!", a spus Liana Stanciu, sefa delegatiei Romaniei la Eurovision.

Concursul Eurovision 2015 se va desfasura, in 2015, la Viena, Austria, in 19, 21 si 23 mai.

Romania va participa in prima semifinala a concursului, pe 19 mai, alaturi de Grecia, Mace... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro