Europol: Statul Islamic ar putea comite noi atentate in UE

Wainwright a comparat atacurile comise la Paris, in care au fost ucise 129 de persoane, cu atentatele de la Bombay (India), unde in 2008 au fost omorate 166 de persoane.

acum 65 luni (19 Nov 2015)

Agenţia poliţiei europene (Europol) a avertizat că gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) ar putea comite noi atacuri teroriste de genul celor din Franţa in alte state europene.

Citește și: Cine este teroristul Abdelhamid Abaaoud, care ar fi orchestrat atentatele din Paris

"Este rezonabil să presupunem că există probabilitatea unor noi atacuri", a declarat directorul Europol, Rob Wainwright, intr-un discurs rostit in faţa membrilor Parlamentului European.

Wainwright a comparat atacurile comise la Paris, in care au fost ucise 129 de persoane, cu atentatele de la Bombay (India), unde in 2008 au fost omorate 166 de persoane. Am primit o declaraţie clară de intenţii din partea reţelei teroriste Stat Islamic, care vrea să exporte in Europa şi pe scena internaţională terorismul bruta", a adăugat Wainwright.

Citește și: Atacurile de la Paris inclină axa geopolitică spre Moscova

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele comise in cursul nopţii de 13 spre 14 noiembrie la Paris. Cel puţin 129 de persoane au fost ucise in atacurile teroriste, iar aproximativ 400 au fost rănite. Organizaţia fundamentalistă sunnită a avertizat că toate ţările care participă la coaliţia ce efectuează bombardamente in Siria şi Irak se vor confrunta cu atentate de genul celor de la Paris. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro