"European Cuteness Art", o noua expozitie la Palatul Parlamentului

Intr-o posterioritate istorico-artistica, ce pare a eradica aceasta productie europeana a unei estetici ce face referire la planul comercial-artistic si la merchandising, la exprimarea in mod uniform a unui capitalism absolut conectat globalizarii economice si culturale, prin realizarea acestei expozitii se incearca a se evidentia existenta acestei tendinte in anumite tari europene.

acum 54 luni (16 Mar 2016)

Soligo Studio, una dintre cele mai importante galerii italiene, inaugurata in 1969, deschide azi, la ora 18.30, la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brancusi, expozitia "European Cuteness Art", ce va putea fi vizitata pana pe 25 aprilie.

"European Cuteness Art" este parte a unui proiect multinational denumit Contaminazioni 2016, fiind patronata de Institutul Cultural Italian si realizata in colaborare cu Art Yourself Gallery (Bucuresti), Fundatia Joana Grevers (Bucuresti), Arosita Gallery (Sofia), Core Art Gallery (Roma) si Lantana Editore (Roma). Include artisti din Romania, Bulgaria, Spania, Finlanda si Italia, care se reunesc pentru prima data in aceasta formula.

Proiectul Contaminazioni 2016 va fi inaugurat azi, urmand ca lucrarile artistilor sa fie expuse intr-o formula similara la Sofia (in septembrie-octombrie) si la Roma (in noiembrie-decembrie). Evenimente paralele se vor desfasura pe tot parcursul anului 2016, si vor presupune o formula restransa de artisti si expozitii personale in galerii partenere incluse in proiect. Proiectul se va finaliza cu editarea unui catalog ce va fi distribuit in toate cele trei tari si isi va propune sa iasa din tiparele obisnuite ale relatiei Est-Vest. "Avand in vedere ca aceasta categorie estetica imbina conceptele de fetisism al marfurilor si cel de mutilare a subiectivitatii, precum si propriul vector morfologic - Kindchenschema - nu face parte, ca atare, dintr-o singura traditie culturala.

Expozitia atesta raspandirea in arta europeana a unor tendinte artistice postbelice apartinand continentelor asiatic si nord-american: Superflatul japonez si Pop Suprarealismul american. Intr-o posterioritate istorico-artistica, ce pare a eradica aceasta productie europeana a unei estetici ce face referire la planul comercial-artistic si la merchandising, la exprimarea in mod uniform a unui capitalism absolut conectat globalizarii economice si culturale, prin realizarea acestei expozitii se incearca a se... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro