Europarlamentarul Traian Ungureanu, despre alegerile din SUA: "President Trump poate opri caderea americana"

Europarlamentarul Traian Ungureanu, despre alegerile din SUA:

Pornita de sus si asternuta ca un giulgiu atotcuprinzator, operatia de reeducare a americanilor a trimis in defensiva si apoi in boxa valorile clasice ale vietii libere: dezbaterea, dreptul la cuvint si curajul initiativei. FBI a fost atacat din toate gurile de foc si dezinformare ale sistemului pentru crima de a relua o ancheta pe baza de probe noi care o incrimineaza pe dna Clintion. Pozind tot mai paranoid in rol de Mesia ambulant, Obama a devenit un amuzament, un debutant perpetuu, luat peste picor de guvernele straine si utlizat cu ora de campania Clinton.

acum 83 luni (7 Nov 2016)

>

Cu alte cuvinte si acelasi inteles, numele viitorului Presedinte e mai putin important decit conflictul care va continua sa consume America si dupa noaptea alegerilor. Adica sa devina un stat administrativ dominat de o ideologie stricta in ciuda aparenetelor ei liberale. Clinton, ideologie de stat si va incerca sa lichideze ultimele forme de autonomie, gindire critica si libertate individuala. Batalia pentru Casa Alba nu mai e, asadar, o competitie de valori politice si economice intr-un cadru protejat de garantii democratice. Batalia e o incercare existentiala, o cotitura de civilizatie care poate bloca instinctul american al libertatii sau il poate salva, dar numai cu pretul unei crize extinse. Stim toate astea dupa decenii de ascensiune a fanatismului stingist in viata publica si dupa un an de campanie care n-a lasat institutie neotravita.

Ipocrizia elitara a dnei Clinton se exprima in sloganuri ultra-liberale, dar poarta in miez o aroganta aristocratica - un frison nobiliar de castelan luminat care acorda lumii dreptul de a se purifica prin dogmele justitiei sociale. Pornita de sus si asternuta ca un giulgiu atotcuprinzator, operatia de reeducare a americanilor a trimis in defensiva si apoi in boxa valorile clasice ale vietii libere: dezbaterea, dreptul la cuvint si curajul initiativei. De altfel, Partidul Democrat al dnei Clinton a trecut la practica deschisa a rasismului electoral: subventionarea populatiei de culoare si hispanice contra voturi. Dreptul de gindire si expresie neconditionata in Universitati, in mediile de informare si chiar in viata privata a devenit un delict sanctionat cu izgnorea din viata publica.

Institutiile bazale ale statului au fost indoite de suflul unei campanii in care dna Clinton si coteria democrata au incercat sa isi camufleze dezgustul fata de americanii albi din afara elitelor (deplorables - cum i-a numit Hillary Clinton).

FBI a fost atacat din toate gurile de foc si dezinformare al... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro