EUROPAfest 2017 lanseaza Bucharest International Jazz Competition

Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC intre primele 3 concursuri de jazz din Europa, și-a caștigat locul intre evenimentele de jazz sonore la nivel mondial, fiind apreciat deopotrivă de public, artiști și specialiști. Ultima ediție a reunit in Semifinală 25 de trupe de jazz cu artiști din 26 de țări ( SUA, Olanda, Germania, Marea Britanie, Polonia, Italia, dar și din Belgia, Canada, Columbia, Coreea de Sud, Danemarca, Estonia, Franța, Georgia, Grecia, Hong Kong - China, Indonezia, Japonia, Romania, Rusia, Singapore, Thailanda, Turcia, Ucraina, Ungaria, Venezuela ), intr-o varietate de formule scenice - sextet, quintet, quartet, trio și duo.

acum 59 luni (18 Oct 2016)

Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC intre primele 3 concursuri de jazz din Europa, și-a caștigat locul intre evenimentele de jazz sonore la nivel mondial, fiind apreciat deopotrivă de public, artiști și specialiști. Prezentand stiluri de jazz diferite, artiști ai noului val și proiecte muzicale din centrele de jazz emblematice ale lumii, evenimentul și-a construit o identitate puternică și in peisajul cultural autohton, aducand in sălile de concerte un număr ridicat de spectatori. Mai multe informații despre procedura de aplicație se găsesc pe www.jazzcompetition.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Organizatorii promit să respecte tradiția și să ofere un regal de jazz prin concerte, workshopuri și jam sessions transformand Bucureștiul in capitala jazz-ului mondial.

Sunt așteptate peste 20 de trupe, "crème de la crème", care vor aduce publicului din Romania noile tendințe mondiale in seri memorabile de jazz de calitate, ritmuri originale, idei indrăznețe și combinații surprinzatoare. Ultima ediție a reunit in Semifinală 25 de trupe de jazz cu artiști din 26 de țări ( SUA, Olanda, Germania, Marea Britanie, Polonia, Italia, dar și din Belgia, Canada, Columbia, Coreea de Sud, Danemarca, Estonia, Franța, Georgia, Grecia, Hong Kong - China, Indonezia, Japonia, Romania, Rusia, Singapore, Thailanda, Turcia, Ucraina, Ungaria, Venezuela ), intr-o varietate de formule scenice - sextet, quintet, quartet, trio și duo. clasic prezintă in perioada 11 - 20 mai, peste 300 de artiști din 40 de țări. Sibiu, concerte de jazz, blues, pop și muzică clasică, Jeunesses International Flute Competition Dinu Lipatti, master-classes și workshopuri, Caffe Festival, Festival's corner și Gala EUROPAfest. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro