Europa se mobilizeaza in fata afluxului neintrerupt de imigranti

Europa se mobilizeaza in fata afluxului neintrerupt de imigranti

Afluxul neintrerupt de imigranti exercita presiuni imense asupra celor 28 de state membre ale Uniunii Europene (UE), care se confrunta cu cea mai grava criza a refugiatilor de la Al Doilea Razboi Mondial incoace. Dupa o perioada indelungata de tergiversari, premierul britanic David Cameron a anuntat ca tara sa este pregatita sa gazduiasca 20.000 de sirieni in urmatorii cinci ani, iar Franta s-a angajat sa accepte 24.000 de refugiati in urmatorii doi ani, in cadrul unui plan de repartizare a imigrantilor la nivelul UE.

acum 105 luni (8 Sep 2015)

Afluxul neintrerupt de imigranti exercita presiuni imense asupra celor 28 de state membre ale Uniunii Europene (UE), care se confrunta cu cea mai grava criza a refugiatilor de la Al Doilea Razboi Mondial incoace. Un numar record de imigranti au sosit in weekendul trecut in Germania, in timp ce peste 15.000 de persoane se inghesuiau luni pe Insula greaca Lesbos, una din portile de intrare in Europa pentru cei care fug de razboiul care devasteaza Siria, relateaza AFP online.

Dupa o perioada indelungata de tergiversari, premierul britanic David Cameron a anuntat ca tara sa este pregatita sa gazduiasca 20.000 de sirieni in urmatorii cinci ani, iar Franta s-a angajat sa accepte 24.000 de refugiati in urmatorii doi ani, in cadrul unui plan de repartizare a imigrantilor la nivelul UE.

"Ceea ce traim este ceva care ne (...) va schimba, iar noi vrem ca schimbarea sa fie pozitiva si credem ca putem sa ajungem la asa ceva", a subliniat la randul sau cancelarul german Angela Merkel, care a prezentat un program federal de sase miliarde de euro pentru 2016 vizand ameliorarea primirii si integrarii imigrantilor. Donald Tusk: Inceputul unui veritabil exod

Potrivit presedintelui Consiliului European Donald Tusk acest aflux de imigranti risca sa dureze inca mult timp.

Inca 3.000 de imigranti au sosit pana luni dupa-amiaza in Germania, dupa un weekend in cursul caruia 20.000 de persoane au ajuns in aceasta tara din Ungaria via Austria.

Miercuri, Comisia Europeana (CE) va propune un plan de repartizare intre statele membre UE a 120.000 de imigranti in cursul urmatorilor doi ani.

Conform cotelor de primire stabilite de CE, Germania este plasata prima pe lista (26,2%, 31.443 de imigranti), urmata de Franta (20%, 24.031) si Spania (12,4%, 14.931). Conform Reuters, Romania ar urma sa primeasca 6.351 de solicitanti de azil.

Berlin... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro