Europa sangereaza, Obama danseaza

Europa sangereaza, Obama danseaza

In loc sa creeze zone de siguranta si sa asigure cazare, asistenta medicala si protectie acestor refugiati, in tarile lor musulmane, domnitorii si seicii din Dubai, Kuwait City, Doha si alte capitale din Orientul Mijlociu celebreaza atat debarasarea de o criza majora, cat si prostia liderilor vestici, incepand de la Casa Alba si terminand cu cei din Cancelaria de la Berlin. Traim insa doar cu teroarea si agonia acestui an electoral, cu temerea ca nici FBI, nici CIA si nici macar NSA nu ar putea sa ne mai scape de narcisismul extremist al lui Donald Trump, de galacticul robot Ted Cruz, de aroganta si minciunile lui Hillary Clinton si de bolsevismul lui Bernie Sanders.

acum 62 luni (27 Mar 2016)

>

Din nefericire, Europa a abdicat cu ceva timp in urma de la o gandire pragmatica si rationala. Protejarea unor culturi si valori formate cu sute si chiar mii de ani in urma a devenit un scop secundar celui menit sa-i salveze pe aceia care, maine, le vor submina.

Vinovatii unei astfel de calamitati de proportii biblice sunt si vor ramane politicienii de varf de ambele parti ale Atlanticului, incepand cu Angela Merkel si terminand cu Barack Obama. Cei destituiti moral si economic, alienati de propriii lor frati, dar mai ales de segmentul toxic de operativi ISIS si Al-Qaida se afla, in aceste zile, deja in inima Uniunii Europene. Cohortele de musulmani proaspat sositi sunt astazi hraniti si tratati cu depline drepturi de refugiati, pe banii tarilor gazda si ai Uniunii Europene. In acelasi timp, de la Emiratele Arabe la Kuwait, Qatar, Yemen si pana la Oman si Arabia Saudita, lipsa de suport, implicare si formulare de rezolutii salvatoare denota o strategie sinistra si maligna din partea acestor state. Paradoxal, aceste tari sunt, de fapt, aliatii regionali ai Statelor Unite si ai multor natiuni europene, unde liderii lor isi trimit copiii la studii si, unde, altetele lor regale isi petrec numeroase vacante de lux. In loc sa creeze zone de siguranta si sa asigure cazare, asistenta medicala si protectie acestor refugiati, in tarile lor musulmane, domnitorii si seicii din Dubai, Kuwait City, Doha si alte capitale din Orientul Mijlociu celebreaza atat debarasarea de o criza majora, cat si prostia liderilor vestici, incepand de la Casa Alba si terminand cu cei din Cancelaria de la Berlin.

Dezintegrarea Irakului si colapsul statului sirian si a dictaturii lui Bashar Al Assad, incepute cu ani in urma, erau un semn de alarma de marimea Everestului, deci imposibil de ignorat. Exodul din aceasta perioada, folosind Turcia si Grecia drept ecluze si, eventual, canale fluviale umane, a fost sistematic subestimat pana in punctul cand blocarea fluxul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro