Europa face primii pasi in acordarea "concediului menstrual" platit angajatelor: ce cred barbatii despre asta
"Exista o preconceptie potrivit careia acordarea de zile libere face ca afacerea sa devina neproductiva - de fapt este vorba despre sincronizarea muncii cu ciclurile naturale ale organismului", adauga Baxter, care vrea sa elimine jena si tabuul legate de durerile menstruale ale femeilor care lucreaza.
Compania Coexist, cu sediul in Bristol, le va da liber femeilor pe durata menstruatiei, in cazul in care acestea au dureri. Mai mult, la inceputul acestui an si provincia chineza Anhui a fost de acord sa le ofere femeilor zile libere platite pe durata ciclului menstrual, cu conditia ca acestea sa obtina o adeverinta medicala.
Ce se urmareste de fapt prin aceasta decizie este sa se creeze un mediu de lucru mai fericit si mai productiv, ajungandu-se la concluzia ca pentru aceasta este nevoie sa fie acceptat "ritmul biologic" al personalului feminin, au declarat reprezentantii firmei pentru publicatia Daily Mail.
Cum Marea Britanie nu se numara inca printre tarile care au introdus "mini-concediul" pentru ciclul menstrual, directorul companiei Coexist, Bex Baxter, care are in subordine 31 de angajati, printre care sapte barbati, vrea ca prin noul regulament al companiei sale sa schimbe paradigma "problemelor femeiesti" si stigmatizarea acestora la locul de munca din cauza acestor evenimente fiziologice.
Am avut in subordine multe angajate de-a lungul timpului si am vazut femei, la locul de munca, chircindu-se de durere in timpul menstruatiei. Dar noi ne-am dorit instituirea unui regulament care sa le permita femeilor sa isi acorde timp pentru ciclul biologic al organismului fara ca acest lucru sa fie etichetat drept boala, a explicat Bex Baxter, potrivit publicatiei Daily Mail.
Compania britanica angajeaza preponderent femei si isi doreste sa le recunoasca acestora durerea lunara pe care o experimenteaza, in speranta sporirii productivitatii la locul de munca. "Exista o preconceptie potrivit careia acordarea de zile libere face ca afacerea sa devina neproductiva - de fapt este vorba despre sincronizarea muncii cu ciclurile naturale ale organismului", adauga Baxter, care vrea sa elimine jena si tabuul legate de durerile menstruale ale femeilor care lucreaza. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro