Euroalesii romani vor ramanerea Marii Britanii in UE. Ce ar insemna un Brexit pentru Europa

Euroalesii romani vor ramanerea Marii Britanii in UE. Ce ar insemna un Brexit pentru Europa

"Eu sunt foarte deceptionata de performantele Comisiei conduse de domnul Juncker si asa cum un Brexit ar insemna automat demisia Guvernului de la Londra, asa ar trebui sa insemne si la nivelul Uniunii Europene, cu toate consecintele, pentru ca asta ar insemna o perioada de oarecare instabilitate, pana se numeste o alta Comisie nu mai poti sa ai continuitate in activitate, intr-un moment in care Uniunea Europeana e intr-o situatie destul de critica, nu sunt rezolvate nici criza refugiatilor, nici alte crize care tin de domeniul economic si social in UE, dar cred ca o responsabilitate politica ar trebui sa existe si la nivelul UE", a precizat Renate Weber, la RFI.

acum 87 luni (23 Jun 2016)

Delegatia PSD din Parlamentul European considera ca, in confruntarea problemelor de la nivel global si european, Uniunea Europeana si Marea Britanie sunt mai puternice impreuna, iar un eventual Brexit ar fi un succes nedorit al populismului si un semnal periculos pentru viitorul proiectului european. Dincolo de discursul populist care a marcat drumul pana la acest referendum, este important sa ne gandim cu seriozitate la consecintele reale pe care o eventuala iesire a Marii Britanii din UE le-ar avea.

Indiferent de rezultatul votului de la referendum, drepturile romanilor din Marea Britanie trebuie aparate cu toata determinarea, mai arata eurodeputatii social-democrati romani, care fac apel la toate institutiile din Romania sa fie pregatite sa protejeze drepturile si statutul cetatenilor romani din Regatul Unit. Facem apel si la toate institutiile responsabile din Romania sa fie pregatite sa protejeze romanii din Marea Britanie, indiferent de rezultatul acestui referendum.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a atras atentia in plenul Parlamentului European asupra riscurilor generate de Brexit si a facut apel la romanii din Marea Britanie sa sustina ramanerea acestui stat in UE, in cadrul Referendumului organizat astazi.

Victor Negrescu i-a invitat pe cetatenii britanici de origine romana "sa inteleaga importanta acestui vot si sa sustina ramanerea in UE, astfel incat tara lor de adoptie sa ramana in continuare alaturi de tara lor de origine intr-o Europa unita".

Eurodeputatul european a aratat ca de votul de joi depinde "dreptul la munca, la taxe reduse de scolarizare, la creditare, dreptul la beneficii sociale sau chiar la recunoasterea vechimii in munca in Europa sau in Marea Britanie". "Dupa acest referendum, cu siguranta UE va fi mai puternica si mai unita, deoarece doar prin eforturile comune ale celor 28 de state membre, Uniunea Europeana a reusit sa fie cel m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro