Euro s-a apreciat. BNR sau mofidicarile din Codul Fiscal sa fie cauza?

In ceea ce priveste dobanzile, Mugur Isarescu a spus ca rata de politica monetara trebuie sa aiba mult mai multa semnificatie, ca Romania este mult mai bine pregatita si cu un grad de euroizare mult mai scazut.

acum 76 luni (8 Nov 2017)

Moneda unica europeana atinge un nou maxim pe piata interbancara, in raport cu leul, ajungand pana la valoarea de 4,63 lei. Unii sustin ca vinovata este Banca Nationala, in timp ce altii pun cresterea pe seama tensiunilor sociale generate de modificarile din Codul Fiscal.

Atat sindicatele, cat si patronatele au criticat aspru modificarile Codului fiscal anuntate de Guvern, in special cea referitoare la trecerea contributiilor de la angajator la angajat.

Ciprian Dascalu, economist sef al ING Bank Romania, a declarat pentru Agerpres, ca piata a reactionat dupa comentariile bancii centrale care a spus ca va permite o volatilitate mai mare pe curs si una mai redusa de ratele de dobanda.

Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR, a explicat marti ca exista trei variabile care nu pot fi "tinute" concomitent: rezerva, cursul si dobanzile. Romania a facut o combinatie intre acestea, in sensul ca nu a tinut nici la rezerva, pentru ca acesta a fost mult peste ceea ce este definit ca fiind optim. In ceea ce priveste dobanzile, Mugur Isarescu a spus ca rata de politica monetara trebuie sa aiba mult mai multa semnificatie, ca Romania este mult mai bine pregatita si cu un grad de euroizare mult mai scazut.

"Ceva trebuie sa se miste mai mult si acesta nu poate sa fie decat cursul, in sus sau in jos. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro