Euro-nimicul tricolor. "Nivelul reprezentarii noastre in Parlamentul European dauneaza grav Romaniei"

Euro-nimicul tricolor.

> N-a existat in actualul mandat o asemenea concentrare de interventii romanesti intr-o singura dezbatere ca ieri, cand, in plenul de la Strasbourg, s-a vorbit despre amenintarile la adresa statului de drept provocate de reforma sistemului judiciar din Romania. Sa ne amintim ca suntem, la 11 ani de la aderare, sub Mecanismul de Cooperare si Verificare si nu facem parte din Spatiul Schengen din cauza ca nu reusim sa indeplinim criteriile europene in materie de justitie, ba, mai rau, periodic dam motive de ingrijorare la Bruxelles in acest sens.

acum 64 luni (8 Feb 2018)

>

N-a existat in actualul mandat o asemenea concentrare de interventii romanesti intr-o singura dezbatere ca ieri, cand, in plenul de la Strasbourg, s-a vorbit despre amenintarile la adresa statului de drept provocate de reforma sistemului judiciar din Romania. Si n-a mai fost, de la suspendarea lui Basescu in 2012, asemenea descatusare romaneasca de patima politicianista in Parlamentul European.

E grav si dezolant, in primul rand, faptul ca Romania a ajuns, iar, subiect de discutie la acest nivel si inca legat de un punct nevralgic: statul de drept. Sa ne amintim ca suntem, la 11 ani de la aderare, sub Mecanismul de Cooperare si Verificare si nu facem parte din Spatiul Schengen din cauza ca nu reusim sa indeplinim criteriile europene in materie de justitie, ba, mai rau, periodic dam motive de ingrijorare la Bruxelles in acest sens. Dar dezbaterea de ieri nu a fost despre fondul problemei - impactul reformei judiciare asupra statului de drept. Pentru simplul motiv ca euro-alesii romanilor, intr-o proportie reprezentativa pentru detinatorii actualului mandat, si-au dovedit incapacitatea de a dezbate rational si decent o tema esentiala pentru cei care i-au votat. Dar sunt putine aceste voci si se pierd sub corul penibil al unor persoane care n-au, la modul frapant, nimic in comun nu doar cu politica ori cu ideea europeana, dar nici cu gramatica limbii romane si nici cu regulile elementare de conduita in public. - si de macanirea unor aberatii (sute de oameni nevinovati in puscarii, ba nu, mii, da, mii! De aceea nu e mare de lucru de spus despre fondul acestei dezbateri. Iar cei care vor un termen de comparatie se pot raporta la discursul liber, intr-o logica si o engleza impecabile, pronuntat cu elocinta de Ska Keller, tanara lidera a Verzilor europeni.

Ieri, stiind ca toti ochii sunt pe ei, dand asadar ce au putut mai bun, beneficiarii sinecurilor au demonstrat ca nici macar nu le pot justifica intr-un mod cat de cat onorabil.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro