Euro a deschis in stagnare in piata interbancara

Euro a deschis, marti, in stagnare fata de ultimele schimburi de luni in piata interbancara locala, in care in prima ora a fost perfectata o singura tranzactie, evolutia monedei europene fiind similara si in raport cu alte valute din regiune, informeaza Mediafax. La maximul de 4,5817 lei, francul era in urcare cu 22,5% fata de cursul de 3,7415 lei inregistrat la 14 ianuarie, inainte de decizia Bancii Elvetiei de a renunta la plafon.

acum 91 luni (17 Feb 2015)

Euro a deschis, marti, in stagnare fata de ultimele schimburi de luni in piata interbancara locala, in care in prima ora a fost perfectata o singura tranzactie, evolutia monedei europene fiind similara si in raport cu alte valute din regiune, informeaza Mediafax.

Pe pietele exterme, francul elvetian era cotat in jurul orei 10:10 la 0,9421 euro, nivel la care poate fi calculat un curs de 4,1877 lei/franc, usor mai ridicat decat referinta BNR de luni.

Ministrii de Finante din zona euro nu au ajuns luni seara la un acord in negocierile privind o prelungire a actualului program de imprumuturi pentru Grecia, iar Atena are termen pana vineri sa ceara o prelungire a actualului plan de salvare, in caz contrar urmand ca acesta sa expire, asa cum s-a stabilit la sfarsitul lui februarie.

Grecia a respins indemnurile de a solicita o prelungire cu sase luni a actualului pachet de masuri si vrea sa renunte la acest pachet si sa obtina un "program-punte" pentru sustinerrea finantelor tarii.

BNR a anuntat luni un curs de 4,44 lei pentru euro, in contextul unei activitati reduse in piata interbancara locala, in timp ce francul elvetian a scazut cu 0,8 bani, la 4,1824 lei. BNR a anuntat vineri un curs de 4,4408 lei pentru euro si de 4,1904 lei pentru francul elvetian.

Francul elvetian a atins pe 23 ianuarie un maxim istoric, de 4,5817 lei, dupa mai multe sedinte in care a doborat record dupa record, ca urmare a eliminarii plafonului minim de 1,2 franci/euro impus de Banca Elvetiei.

La maximul de 4,5817 lei, francul era in urcare cu 22,5% fata de cursul de 3,7415 lei inregistrat la 14 ianuarie, inainte de decizia Bancii Elvetiei de a renunta la plafon.

La cursul de luni, francul se plaseaza cu 8,7% sub recordul din 23 ianuarie, dar se afla cu 11,8% peste referinta BNR din 14 ianuarie, ultima inainte de anuntul Bancii Elvetiei.

Aproape de ora 13:00, francul era tranzactionat pe pietele externe la 0,9412 euro, in sc... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro