Euro a deschis in scadere usoara

Euro a deschis in scadere usoara in piata interbancara locala, aproape de 4,45 lei/euro, in contextul unor variatii reduse ale valutelor din Europa Centrala si de Est, determinate de precautia pietelor financiare inainte de negocierile dintre Grecia si restul zonei euro, informeaza Mediafax. BNR a anuntat joi pentru euro un curs de 4,4434 lei, cu 0,69 bani sub nivelul de miercuri, in contextul deprecierii usoare a monedei europene fata de valutele din regiune in prima parte a zilei, in timp ce francul elvetian a scazut pe pietele externe, iar in raport cu leul a coborat cu aproape 4 bani, la 4,1225 lei.

acum 76 luni (20 Feb 2015)

Euro a deschis in scadere usoara in piata interbancara locala, aproape de 4,45 lei/euro, in contextul unor variatii reduse ale valutelor din Europa Centrala si de Est, determinate de precautia pietelor financiare inainte de negocierile dintre Grecia si restul zonei euro, informeaza Mediafax.

In jurul orei 10:10, euro era cotat in piata interbancara la 4,4450 - 4,4465 lei, fata de 4,4489 lei in tranzactiile derulate pe finalul zilei de joi.

In regiune, forintul si zlotul au inregistrat variatii extrem de reduse fata de euro, similar cu leul.

Pe pietele externe, francul elvetian se tranzactiona in jurul orei 10:10 in stagnare fata de ultimele operatiuni de joi, la 0,9265 euro. Aceasta cotatie implica un curs de 4,1199 lei/franc, usor sub referinta transmisa joi de BNR.

Ministrii de Finante din zona euro se vor intalni vineri pentru a discuta un pachet de sprijin financiar pentru Grecia, in continuarea actulului program de imprumuturi care expira pe 28 februarie. Germania a respins joi o propunere transmisa de Atena, dar in pietele financiare predomina un optimism moderat, bazat pe rationamentul ca Grecia si zona euro vor sa evite o situatie critica in care statul elen ar intra in default si ar fi nevoit sa paraseasca zona euro.

BNR a anuntat joi pentru euro un curs de 4,4434 lei, cu 0,69 bani sub nivelul de miercuri, in contextul deprecierii usoare a monedei europene fata de valutele din regiune in prima parte a zilei, in timp ce francul elvetian a scazut pe pietele externe, iar in raport cu leul a coborat cu aproape 4 bani, la 4,1225 lei.

Aproape de momentul anuntarii cursului BNR, dolarul era cotat pe pietele externe la 0,8773 euro, in stagnare fata de ultimele tranzactii de miercuri.

Francul elvetian a atins pe 23 ianuarie un maxim istoric, de 4,5817 lei, ca urmare a eliminarii la mijlocul lunii a plafonului minim de 1,2 franci/euro impus de Banca Elvetiei. La cursul de joi, francul se plaseaza cu 10% s... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro