Euro a deschis in scadere, aproape de 4,45 lei

Euro a deschis luni in scadere, aproape de 4,45 lei, pe volume sub medie in piata interbancara locala in prima ora de operatiuni, in timp ce pe pietele externe atentia investitorilor s-a indreptat catre urmatoarea faza a negocierilor dintre Grecia si restul zonei euro, informeaza Mediafax. Vineri, Grecia si ministrii Finantelor din zona euro au ajuns la un acord pentru extinderea cu patru luni a programului de asistenta financiara acordat guvernului de la Atena, program care expira la finele lunii februarie si in absenta caruia statul ar fi putut intra rapid in incapacitate de plata.

acum 59 luni (23 Feb 2015)

Euro a deschis luni in scadere, aproape de 4,45 lei, pe volume sub medie in piata interbancara locala in prima ora de operatiuni, in timp ce pe pietele externe atentia investitorilor s-a indreptat catre urmatoarea faza a negocierilor dintre Grecia si restul zonei euro, informeaza Mediafax.

In jurul orei 10:10, euro era cotat la 4,4515 - 4,4525 lei, in scadere de la 4,4575 lei in tranzactiile perfectate pe finalul sedintei de vineri. Euro a deschis la 4,4574 lei, dar a coborat rapid spre 4,45 lei, aproape de nivelul anuntat vineri ca referinta de catre BNR. Tranzactiile au fost perfectate intre un curs minim de 4,4500 lei/euro si un maxim de 4,4580 lei/euro.

Vineri, Grecia si ministrii Finantelor din zona euro au ajuns la un acord pentru extinderea cu patru luni a programului de asistenta financiara acordat guvernului de la Atena, program care expira la finele lunii februarie si in absenta caruia statul ar fi putut intra rapid in incapacitate de plata.

Acordul atenueaza temerile privind o posibila iesire a Greciei din zona euro si netezeste terenul pentru noi runde de discutii pe tema datoriilor statului elen si a masurilor de austeritate la care acesta vrea sa renunte.

Pe pietele externe, francul elvetian se tranzactiona aproape de ora 10:10 la 0,9294 euro, in scadere cu 0,7% fata de ultimele tranbzactii ale sedintei precedente.

BNR a anuntat vineri un curs pentru euro in urcare cu 0,64 bani, la 4,4498 lei, pe volume reduse in piata interbancara, in contextul precautiei pietelor financiare inaintea reuniunii ministrilor Finantelor din zona euro privind programul financiar destinat Greciei.

Cursul pentru francul elvetian a crescut cu 0,63 bani, de la 4,1225 lei la 4,1288 lei. Vineri aproape de ora 13:00, francul elvetian era tranzactionat pe pietele externe in crestere cu 0,2% fata de ultimele tranzactii ale zilei precedente, la 0,9278 euro.

Francul elvetian a atins pe 23 ianuarie un maxim istoric, de 4,... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro