EURO 2016. Ce scrie presa franceza, dupa meciul Romania-Franta: Lumina a venit de la Payet

Presa franceză scrie, după meciul de debut din Campionatul European de Fotbal 2016, despre victoria obținută de Les Bleus in fața Romaniei, notand că francezii nu au avut o misiune ușoară in fața Romaniei. L'Equipe evidenţiază, totodată, jocul foarte bun reuşit de "Tricolori", care i-au pus in dificultate pe elevii lui Didier Deschamps, prin "determinarea", "consecvenţa" şi "calităţile lor defensive", fiind foarte aproape de a obţine ceea ce şi-au propus, "insă o lovitură de geniu i-a adus brusc la realitate".

acum 58 luni (11 Jun 2016)

Presa franceză scrie, după meciul de debut din Campionatul European de Fotbal 2016, despre victoria obținută de Les Bleus in fața Romaniei, notand că francezii nu au avut o misiune ușoară in fața Romaniei.

"Lumina a venit de la Payet", titrează cotidianul L'Equipe, subliind că "Franţa a debutat cu bine la EURO-ul său, impunandu-se, nu fără dificultăţi, impotriva Romaniei (2-1)". Intr-un Stade de France zgomotos şi plin de culoare, care aştepta doar golurile pentru a se aprinde, scenariul de vis a fost foarte aproape să eşueze. Un rezultat care ii lansează perfect pe Les Bleus in operaţiunea de cucerire a trofeului pe teren propriu", scrie cunoscutul ziar de sport din Hexagon, citat de Agerpres.

L'Equipe evidenţiază, totodată, jocul foarte bun reuşit de "Tricolori", care i-au pus in dificultate pe elevii lui Didier Deschamps, prin "determinarea", "consecvenţa" şi "calităţile lor defensive", fiind foarte aproape de a obţine ceea ce şi-au propus, "insă o lovitură de geniu i-a adus brusc la realitate". "Această victorie nu poate mulţumi pe deplin, chiar dacă ea valorează greutatea sa in aur, din punct de vedere strict contabil", adaugă publicaţia din capitala Franţei, care recunoaşte insă că echipa lui Didier Deschamps trebuie să-şi imbunătăţească mult evoluţiile in meciurile următoare pentru a-şi putea atinge obiectivul.

Le Parisien notează că "alegerile tehnice greşite din prima perioadă, lipsa de decizie şi de agresivitate la ultimul gest" putea să-i coste scump pe francezi. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro