Eugen Tomac, liderul PMP: "Guvernul pregateste pe sest disponibilizari de 100.000 de persoane in domeniul bugetar"

Eugen Tomac, liderul PMP:

"Avem informatii ca, la nivelul Guvernului, se pregateste in mare secret o ordonanta prin care vor fi disponibilizati circa 100.000 de bugetari din aparatul de stat. Disponibilizarile se pare ca sunt efectul incasarilor reduse la bugetul de stat, ca urmare a reducerii TVA la alimentele de baza, dar si dublarea sumei pentru alocatiile copiiilor si scaderea incasarilor din accizele de la carburanti, dupa ce transportatorii alimenteaza din statele vecine Romaniei.

acum 101 luni (21 Jun 2015)

"Avem informatii ca, la nivelul Guvernului, se pregateste in mare secret o ordonanta prin care vor fi disponibilizati circa 100.000 de bugetari din aparatul de stat. Stim ca exista un draft in acest sens: numai la nivelul Ministerul Educatiei vor fi miniumum 5.000 de salariati, care urmeaza a fi disponibilizati", a precizat Tomac.

Disponibilizarile se pare ca sunt efectul incasarilor reduse la bugetul de stat, ca urmare a reducerii TVA la alimentele de baza, dar si dublarea sumei pentru alocatiile copiiilor si scaderea incasarilor din accizele de la carburanti, dupa ce transportatorii alimenteaza din statele vecine Romaniei.

Ministrul Educatiei: "Informatia este falsa"

Contactat de "Adevarul", ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca informatia potrivit catreia 5.000 de bugetari din sistemul de invatamant ar putea fi disponibilizati este falsa.

Liderul PMP, Eugen Tomac, le-a solicitat politicienilor aflati la guvernare sa inteleaga faptul ca, in democratie, comunicarea este esentiala: "Este vorba despre transparenta. Premierul Victor Ponta face abstractie de cetateni si nu informeaza ce se intampla la nivelul Guvernului. Traim intr-o societate in care oameni, din fericire, nu si-au pierdut in totalitate speranta, dar observam ca exista o prapastie destul de mare intre decidenti si cetateni. In timp ce Romania traverseaza o perioada de criza politica profunda, Executivul, prin modul de actiune, nu face altceva decat sa mareasca aceasta prapastie". PMP critica lipsa de reactie a Guvernului in cazul atacurilor din Rusia si Austria

In alta ordine de idei, Eugen Tomac si-a aratat nemutumuirea ca oficialii Guvernului nu au avut pozitii oficiale transante in privinta atacurilor venite atat din partea Federatiei Ruse, cat si din partrea ministrului Afacerilor Externe din Austria, referitoare la alocatiile platite copiilor romani.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro