Eugen Teodorovici a fost demis din functia de consilier onorific al premierului Tudose, imediat dupa ce declarase ca taxa de solidaritate reprezinta o aberatie

Eugen Teodorovici a fost intrebat si despre propunerea sa privind impozitarea unor activitati economice ale Bisericii Ortodoxe Romane, urmand ca banii sa fie directionati strict catre proiecte sociale, precum construirea de orfelinate sau reabilitarea de scoli, pe care a lansat-o, vineri, la conferinta organizata de Consiliul National pentru IMM-uri cu ocazia implinirii a 25 de ani de activitate.

acum 74 luni (14 Jul 2017)

Eugen Teodorovici a fost eliberat din functia de consilier onorific al premierului Mihai Tudose, au declarat, vineri, surse oficiale citate de Agerpres.

Decizia premierului Tudose de a renunta la consilierul Teodorovici a fost anuntata imediat dupa ce Eugen Teodorovici, fost ministru al Finantelor, declarase ca taxa de solidaritate este "o aberatie" si ca aceasta taxa nu se va aplica. Eu nu cred ca va fi o analiza economica sa dovedeasca faptul ca acele taxe noi se justifica. Stim foarte bine, in Romania sunt doua milioane de proprietari de masini mici care nu sunt conforme cu partea de mediu. Daca statul roman spune ca va finanta, cumpara autoturisme noi, dar fabricate in Romania, poate sa o spuna, dar nu pot sa accept ca in Romania sa intre masini chiar si noi care in statele de origine au un sprijin direct sau indirect din partea acelor guverne. Deci, pot sa gaseasca o forma de colaborare astfel incat cel putin cele doua milioane si jumatate de masini sa fie produse si luate de cei care au nevoie din Romania", a spus Teodorovici, prezent la Ambasada Frantei, la receptia de 14 Iulie.

El a afirmat ca trebuie sa existe respect fata de banii care vin din zona privata in primul rand, "pentru ca privatul contribuie la bugetul statului".

Intrebat despre taxa de solidaritate, Teodorovici a raspuns: "Mai ales, este o aberatie si nu trebuie aplicata. Adica, daca cineva in tara aceasta invata mai bine, are o scoala in plus, are un job mai bine platit sa il impozitezi, nu il descurajezi cu aceasta abordare, deci nu are logica".

Eugen Teodorovici a fost intrebat si despre propunerea sa privind impozitarea unor activitati economice ale Bisericii Ortodoxe Romane, urmand ca banii sa fie directionati strict catre proiecte sociale, precum construirea de orfelinate sau reabilitarea de scoli, pe care a lansat-o, vineri, la conferinta organizata de Consiliul National pentru IMM-uri cu ocazia implinirii a 25 de ani de activitate. Sunt astazi foa... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro