Estul Europei isi pune speranta in Washington

Statele Unite au insistat pentru ca organizatia nord-atlantica sa construiasca "o forta de raspuns" la amenintarile Kremlinului, desfasurand 4.000 de soldati si tehnica militara la granitele Rusiei, in Tarile Baltice, Polonia, Romania si Norvegia, cu posibilitatea desfasurarii, in 5 - 30 zile, a unei forte de interventie rapida, "Varf de lance", cu alti 40.000 de soldati, ce poate fi gata de lupta in 48 de ore.

acum 43 luni (7 Nov 2016)

In contextul mondial foarte belicos, scrutinul prezidential de peste Ocean devine deosebit de important pentru vecinii europeni ai Rusiei.

Decizia Comisiei Europene de a acorda mai multe drepturi de transport pentru gigantul rusesc Gazprom demonstreaza ca UE nu are principii de protectie a statelor membre, fiind ghidata de interesele liderilor occidentali. Demersul a zece tari est-europene, printre care si Romania, de a determina Uniunea Europeana sa nu dea acest acces pentru Gazprom nu a contat.

Daca aceste interese au contat mai mult decat principiile de "uniune", aceste state defavorizate se bucura de o atentie sporita din partea SUA, prin NATO. Statele Unite au insistat pentru ca organizatia nord-atlantica sa construiasca "o forta de raspuns" la amenintarile Kremlinului, desfasurand 4.000 de soldati si tehnica militara la granitele Rusiei, in Tarile Baltice, Polonia, Romania si Norvegia, cu posibilitatea desfasurarii, in 5 - 30 zile, a unei forte de interventie rapida, "Varf de lance", cu alti 40.000 de soldati, ce poate fi gata de lupta in 48 de ore. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro