Este vaccinarea obligatorie o idee buna pe termen lung?

Este vaccinarea obligatorie o idee buna pe termen lung?

Pentru a raspunde la o astfel de intrebare am folosit Monitorul Global de Sanatate detinut de Organizatia Mondiala a Sanatatii, disponibil aici Tarile raporteaza estimatele de acoperire vaccinala catre Organizatia Mondiala a Sanatatii de multi ani, ceea ce ne ofera ocazia unei comparatii intre tarile care au introdus vaccinarea obligatorie pentru anumite vaccinuri si cele in care vaccinarea este optionala.

acum 36 luni (27 Nov 2017)

>

Acoperirea vaccinala este o metoda de a estima procentual cat din populatie a fost vaccinata la varsta potrivita cu vaccinurile necesare.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, este necesara acoperirea vaccinala in proportie de 95% pentru a preveni epidemii si decese.

Pentru a raspunde la o astfel de intrebare am folosit Monitorul Global de Sanatate detinut de Organizatia Mondiala a Sanatatii, disponibil aici

Tarile raporteaza estimatele de acoperire vaccinala catre Organizatia Mondiala a Sanatatii de multi ani, ceea ce ne ofera ocazia unei comparatii intre tarile care au introdus vaccinarea obligatorie pentru anumite vaccinuri si cele in care vaccinarea este optionala.

Un caz specific ce trebuie observat cu atentie este cel al vaccinarii rujeolice, unde celebra frauda a lui Andrew Wakefield a asociat vaccinul ROR cu o incidenta crescuta a autismului.

In tarile cu vaccinare optionala acoperirea nu a ajuns nici in prezent la rata recomandata de 95%, chiar daca frauda lui Andrew Wakefield a fost dovedita si asocierea acuzata este falsa. Comparatie intre tarile cu vaccinare optionala (verde) si cele cu vaccinare obligatorie (rosu) intre 2000 si 2016.

Prin comparatie, tarile cu vaccinare obligatorie au oferit constant o acoperire buna populatiei.

In concluzie, tarile care au introdus in legislatie vaccinarea obligatorie au rate de acoperire vaccinala semnificativ mai mari decat cele cu vaccinare optionala. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro