Este sau nu branza de vaci motivul care bebelusii ajung in numar tot mai mare in spital?

Este sau nu branza de vaci motivul care bebelusii ajung in numar tot mai mare in spital?

Desi in branza proaspata de vaci produsa de Lactate Bradesti a fost identificata luni bacteria E.coli care este responsabila pentru valul de imbolnaviri cu scaune diareice si sindrom hemolitic uremic in cazul bebelusilor din Arges, autoritatile sustin ca vor continua ancheta pentru a vedea care a fost, de fapt, sursa contaminarii. Set de masuri pentru scoli Pentru a preveni cazurile de imbolnavire in scoli, Ministerul Sanatatii a elaborat un plan de masuri care va fi aplicat in unitatile de invatamant pentru evitarea aparitiei cazurilor de imbolnavire si prevenirea transmiterii acestor boli in colectivitate. "Copiii care prezinta semne de infectii respiratorii acute sau boala diareica acuta nu vor fi primiti la cursuri si vor fi directionati catre cabinetele medicale din unitatea de invatamant sau la cabinetul medicului de familie sau, in functie de gravitate, la spitalele de boli infectioase, in vederea investigarii si tratarii corecte", a informat Ministerul Sanatatii.

acum 87 luni (1 Mar 2016)

Desi in branza proaspata de vaci produsa de Lactate Bradesti a fost identificata luni bacteria E.coli care este responsabila pentru valul de imbolnaviri cu scaune diareice si sindrom hemolitic uremic in cazul bebelusilor din Arges, autoritatile sustin ca vor continua ancheta pentru a vedea care a fost, de fapt, sursa contaminarii. Asta pentru ca, angajatii de la Lactate Bradet nu sunt purtatori ai bacteriei care a ucis deja trei copii.

"S-a verificat, iar personalul din fabrica este sanatos, deci nu este purtator de E.coli.

Dar la patru saptamani de la primul caz depistat de medici, micutii continua sa ajunga in numar mare la spitalele din Arges, care abia daca mai fac fata valului de copii bolnavi. Mai precis, ieri, erau spitalizati in unitatile sanitare din regiune nu mai putin de 62 de pacienti minori cu simptomatologie specifica bolilor digestive.

Cel putin doi copii au mancat branza de la Lactate Bradet

In consecinta, seful de la Agricultura spunea ieri ca inca se asteapta rezultatul pentru 140 din probele prelevate pana in prezent. "Noi am efectuat controalele respective la solicitatea Ministerului Sanatatii, pentru ca dansii raspund de sanatatea umana, ANSVSA este reponsabila cu siguranta animalelor si cu siguranta alimentelor puse pe masa consumatorilor nostri", a aratat ministrul, care a adaugat ca, in total, s-au prelevat 337 de probe si rezultatele au fost finalizare doar pentru 194 dintre acestea.

Potrivit anchetei epidemiologice, doi dintre copiii internati in spital, care s-au imbolnavit de sindrom hemolitic uremic au mancat branza produsa de Lactate Bradet, de unde provine si branza in care a fost gasita bacteria agresiva E.coli, ce a facut ravagii in randul micutilor.

Enigme care inca nu sunt rezolvate

Pe de alta parte, rezultatele partiale ale anchetei ANSVSA arata ca branza incriminata a fost produsa pe 22 februarie, insa primele cazuri de imbolnaviri au aparut cu cateva zile inainte. Citeste intreg articolul pe adevarul.ro