Este Romania tara asistatilor sociali? Sa recapitulam

Este Romania tara asistatilor sociali? Sa recapitulam

- 141 de lei lunar/persoana - 255 de lei lunar / familie de 2 persoane - 357 lei lunar / familie de 3 persoane Cum se acorda si cui VMG? "VMG-ul nu e acordat oricum, el este conditionat o data de inscrierea in evidenta agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, pentru incadrare in munca, cat si de participarea la serviciile pentru stimularea ocuparii fortei de munca si de formare profesionala oferite de aceste agentii.

acum 76 luni (3 Nov 2017)

>

Romania are ca orice tara isterizata doi dusmani imaginari: externi si interni. Populatia acestei tari se confrunta cu o saracie cronica din care decurg o multime de alte probleme: aproape 40% din popuilatia acestei tari este supusa riscului de saracie si excluziune sociala. Cealalta mare problema tine de faptul ca Romania are unul dintre cele mai mari niveluri de inegalitate a veniturilor din Uniunea Europeana.

Trebuie sa reamintim de fiecare data niste cifre clare.

- Romania cheltuie doar 0,2% din PIB pentru combaterea excluziunii sociale (grosul merge pe VMG - venitul minim garantat ). Media UE este de 0,8%. Media UE este de 1,8%

- Romania cheltuie pentru VMG aproximativ 15 milioane de euro pe luna.

- In aprilie 2017, Romania avea 243.006 de beneficiari de VMG, adica 1,6% din totalul populatiei apte de munca (16-64 de ani).

- Conform datelor oficiale existente pe site-ul Ministerului Muncii, in luna august 2017 au fost 221.048 de beneficiari ai VMG.

- Suma cheltuita anual conform datelor pe 2016 este de aproximativ 180 de milioane de euro pe an.

- 141 de lei lunar/persoana

- 255 de lei lunar / familie de 2 persoane

- 357 lei lunar / familie de 3 persoane

Cum se acorda si cui VMG?

"VMG-ul nu e acordat oricum, el este conditionat o data de inscrierea in evidenta agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, pentru incadrare in munca, cat si de participarea la serviciile pentru stimularea ocuparii fortei de munca si de formare profesionala oferite de aceste agentii. Nu in ultimul rand, aplicantul trebuie sa accepte prestarea lunara de actiuni sau lucrari de interes local, la solicitarea primarului. Refuzul unui loc de munca duce la suspendarea acordarii beneficiilor. Iar daca primarul nu ii convoaca, pur si simplu nu e vina beneficiarilor de VMG, ci a primarului." Victoria Stoiciu

Bine de stiut

- In Rom... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro