Este primul nascut mai inteligent decat fratii sai mai mici? Ce spun specialistii

Este primul nascut mai inteligent decat fratii sai mai mici? Ce spun specialistii

Fratii mai mari au performante scolare mai bune si se bucura de mai multe realizari de-a lungul vietii, comparativ cu urmatorii nascuti, potrivit unui studiu realizat de economistii V. Specialistii ofera mai multe explicatii pentru acest fenomen: Primeste mai multa atentie din partea parintilor Primul nascut petrece mai mult timp cu parintii decat fratii sai mai mici.

acum 64 luni (7 Dec 2014)

Fratii mai mari au performante scolare mai bune si se bucura de mai multe realizari de-a lungul vietii, comparativ cu urmatorii nascuti, potrivit unui studiu realizat de economistii V.

Rezultatele analizei au indicat ca 33,8% din mame sustin ca primii nascuti ai lor ajung sa fie cei mai buni din clasa si 31,8% din ele au marturisit ca al doilea copil nascut este printre primii din clasa lui.

Specialistii ofera mai multe explicatii pentru acest fenomen:

Primeste mai multa atentie din partea parintilor

Primul nascut petrece mai mult timp cu parintii decat fratii sai mai mici.

Are gene mai bune

Exista geneticieni care cred ca urmatorii frati mostenesc un bagaj genetic mai slab decat fratele mai mare, iar de aici rezulta coeficientul de inteligenta mai crescut al acestuia, noteaza publicatia "Business Insider".

Este "profesor" pentru fratii mai mici

Fratele mai mare are prilejul sa-i invete diverse lucruri pe fratii si surorile mai mici.

Teoria parintilor lenesi

Cei care devin parinti pentru prima data sunt mai anxiosi pentru ca se tem sa nu faca greseli, iar din acest motiv, sunt mai dedicati cresterii copilului.

Economistii Joseph Hotz si Juan Pantano sustin ca parintii creeaza reguli mai stricte pentru primul nascut (cum ar fi cele cu privire la televizor) si se implica mai mult in activitatea lui scolara.

Citeste si:

Intre cadou si amenintare: Mos Nicolae si Mos Craciun, instrumente de santaj folosite de parinti ca sa-si disciplineze copiii

De ce discutiile aprinse dintre parinti ar putea fi benefice pentru copii

Cum sa cresti copii buni: sfaturile unui psiholog de la Harvard ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro