Este posibila unirea cu Romania si alipirea Transnistriei la Rusia? Ce crede Igor Dodon despre acest scenariu

Este posibila unirea cu Romania si alipirea Transnistriei la Rusia? Ce crede Igor Dodon despre acest scenariu

Intrebat in ce conditii ar fi gata sa cedeze Transnistria Rusiei, presedintele a declarat ferm ca sub nicio conditie nu ar face-o "Transnistria este parte a Moldovei si este imbucurator sa stiu ca asta este si pozitia oficiala Rusiei si a partenerilor nostri - ei recunosc integritatea tarii.

acum 30 luni (30 Jan 2018)

La insistenta jurnalistei ruse, Igor Dodon a refuzat sa spuna concret cine dintre oficialii americani ar promova scenariul respectiv, mentionand doar: "Acolo sunt unii care afirma ca trebuie de organizat inca un razboi mai aproape de frontiera Rusiei.

"Eu cred ca in Europa, la Bruxelles, nimeni nu ar vrea asta, pentru ca inseamna instabilitate in regiune", a notat Dodon pentru RTVi. Intrebat in ce conditii ar fi gata sa cedeze Transnistria Rusiei, presedintele a declarat ferm ca sub nicio conditie nu ar face-o "Transnistria este parte a Moldovei si este imbucurator sa stiu ca asta este si pozitia oficiala Rusiei si a partenerilor nostri - ei recunosc integritatea tarii. Rusia nu o data a spus ca trebuie mai repede sa solutionam aceasta problemla", a afirmat Igor Dodon. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro