Este olimpica la Limba Romana, dar viseaza sa ajunga neurochirurg: "Eu nu cred ca tinerii care raman in strainatate o fac neaparat pentru bani"

Este olimpica la Limba Romana, dar viseaza sa ajunga neurochirurg:

Succesul a venit firesc, nu a fost un scop in sine, la fel ca si hotararea Siminei de a participa la Olimpiada de Limba romana, desi acum urmeaza un profil de matematica-informatica la un liceu de top din judetul Olt - Colegul National "Radu Greceanu" din Slatina. Sunt intrebari de tip grila, este un eseu de opinie, de 20 -30 de randuri. Simina Barbu a vorbit despre pasiunea sa si despre viitoarea profesie FOTO: Alina Mitran Experienta Estonia a fost impresionanta si pentru profesoara ei Felicia Alexandru: "Copiii de acolo lucrau in laboratoare de informatica in 3D. "Mi-as dori sa schimb ceva, dar ca sa pot sa schimb ceva va trebui sa merg sa invat afara, sa vin si sa imbunatatesc lucrurile de la noi.

acum 35 luni (2 Dec 2017)

Despre Simina Barbu, profesoara ei de limba romana din liceu Felicia Alexandru spune ca este "un diamant care trebuia doar putin slefuit". Lucrand impreuna, cele doua au obtinut, anul trecut, in clasa a X-a, locul I la Olimpiada Nationala de Limba romana si mentiune la Olimpiada Internationala de Lectura ca Abilitate de Viata (OLAV). Succesul a venit firesc, nu a fost un scop in sine, la fel ca si hotararea Siminei de a participa la Olimpiada de Limba romana, desi acum urmeaza un profil de matematica-informatica la un liceu de top din judetul Olt - Colegul National "Radu Greceanu" din Slatina.

"N-A AVUT WEEKENDURI, N-A AVUT VACANTA DE IARNA"

O zi din viata de elev a Siminei e programata la minut. Am fost plecate in vacanta de Pasti, am venit de la un concurs, ne-am spalat hainele si am plecat la celalalt", dezvaluie prof.

Simina (dreapta), alaturi de profesoara sa si de o colega, la o intalnire festiva

"Cum este o zi din viata mea? Seara, cand trag linie, realizez ca mi-am indeplinit planurile si pe parte de pasiune, si pe parte de pregatire pentru Medicina, pentru ca trebuie sa ma impart acum in foarte multe domenii ", spune Simina.

Competitia de lectura inseamna mult mai mult decat a citi, explica eleva: "Olimpiadele de lectura au alta structura a subiectelor, necesita mai multa logica. Sunt intrebari de tip grila, este un eseu de opinie, de 20 -30 de randuri. Se verifica de fapt cat de bine ai inteles textul si cat de bine l-ai patruns". Este indragostita, insa, de proza lui Octavian Paler si de poezia lui Lucian Blaga, dintre autorii straini preferati fiind Dostoievski si Herman Hesse.

Colegii de clasa i-au facut o surpriza nemaipomenita, de ziua ei

"Cand ai o pasiune, restul lucrurilor nu mai ajung la acelasi nivel, este unica si inegalabila. Dar pot sa spun ca ma simt foarte atrasa si de biologie, de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro